Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει Γαλλία και Βρετανία



Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, με θυελλώδεις ανέμους και βροχοπτώσεις πλήττει τη Μ. Βρεατανία και τη Γαλλία, προσκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αγροτικές και αστικές περιοχές, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις εμπορευματικές μεταφορές.
Οι μετεωρολόγοι λένε ότι είναι η χειρότερη καταιγίδα της τελευταίας δεκαετίας και προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλημμυρών σε πολλές περιοχές.

Ισχυροί
άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα άνω των 130 χλμ. την ώρα, σαρώνουν τη νότια Αγγλία, όπου μία 17χρονη σκοτώθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω στο σπίτι της στο Κεντ, 14χρονος μαθητής παρασύρθηκε στη θάλασσα, ενώ εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές.

Στο αεροδρόμιο Χίθροου ακυρώθηκαν 130 πτήσεις. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στα αεροδρόμια Κάτγουικ, Στάνστεντ, Λούτον και Σάουθεντ.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη νότια Βρετανία. Εκπρόσωπος της εταιρίας σιδηροδρόμων δήλωσε ότι η λειτουργία του θα αποκατασταθεί το νωρίτερο την Τρίτη.

Σε άλλες πόλεις, τουλάχιστον έξι χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν κλαδιά δένδρων έκοψαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.

Η ισχυρή καταιγίδα ακινητοποίησε στα λιμάνια τα οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ Ντόβερ (νότια Βρετανία) και Καλαί (βόρεια Γαλλία). Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης.

Στη δυτική και βόρεια Γαλλία, κόπηκαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση 75.000 νοικοκυριών στη Νορμανδία, στη Βρετάνη και στην περιοχή του Καλαί,στο βορειότερο άκρο της Γαλλίας.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως 139 χλμ. την ώρα στην Βρετάνη και σε άλλες περιοχές στη βόρεια Γαλλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα