Σφίγγα για το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ


Σφίγγα για το ελληνικό πρόγραμμα ήταν σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ. Ο Μάρεϊ κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον απέφυγε να προσφέρει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία για την πορεία των...
διαπραγματεύσεων Ελλάδας- τρόικας και αρκέσθηκε να επαναλάβει το περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωση του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.
«Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή.
Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες, τεχνικής φύσεως, εργασίες για τον διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, τα κλιμάκια θα διακόψουν για σύντομο χρονικό διάστημα την επίσκεψή τους, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Προγραμματίζουν δε να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσουν το έργο τους», είπε ο Μάρεϊ.
Σε ερώτηση για το εάν υπήρξε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις αντίστοιχο με αυτό του Αυγούστου 2011 οπότε η τρόικα επέστρεψε μετά από μήνες στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να κάνει λόγο σε αδιέξοδο και σημείωσε πως οι συζητήσεις αναμένεται να ξαναρχίσουν στις αρχές Απριλίου. Σε ερώτηση για τη κινητικότητα στο Δημόσιο είπε πως το θέμα ακόμη εξετάζεται από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση και ως εκ τούτου απέφυγε να αναφερθεί σε αυτό.
Για την Κύπρο τόνισε πως το θέμα θα απασχολήσει το αυριανό έκτακτο Eurogroup στο οποίο θα μετέχει και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Άπαντες προσπαθούν να βρουν μια βιώσιμη λύση», είπε.troktiko
Keywords
Τυχαία Θέματα