Ραγκούσης: Ο Βενιζέλος εκδικείται το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ...

Σε έναν «ρεβανσισμό εσωκομματικής αντιπαράθεσης» επιδίδεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τοποθετήθηκε επί της αρχής αναφορικά με την...

κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Ιπποκράτους με φόντο τα χρέη του κόμματος.

«Οι γραμματείς του κόμματος δεν
έχουν σχέση με τα οικονομικά του, λαμβάνουν την ίδια γνώση με τα μέλη των πολιτικών συμβουλίων», δήλωσε - στον ρ/σ Alpha - ο πρώην υπουργός, απαντώντας στις αιτιάσεις Κουκουλόπουλου ότι οι Ραγκούσης και Ξυνίδης παρέδωσαν το ΠΑΣΟΚ με απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Ο ίδιος καταλόγισε «βρώμικο εσωκομματικό παιχνίδι» στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για «δημοσιογραφική ομερτά» σε μια σειρά από ΜΜΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τον Ευ.Βενιζέλο να ελέγξει την υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και να παραδώσει ό,τι εντοπίσει στον εισαγγελέα.

Προέτρεψε δε αντίστοιχα και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, στο πλαίσιο μίας «εξυγιαντικής, βαθιάς δημοκρατικής διαδικασίας» του πολιτικού συστήματος.

Ο Γ.Ραγκούσης κατηγόρησε τον Ευ.Βενιζέλο ότι με τους χειρισμούς του στο θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να κατασκευάσει προκαταβολικά ένα άλλοθι για την επικείμενη αποτυχία (σ.σ. όπως την προέβλεψε) του κόμματος στις ευρωεκλογές, εν μέσω μιας ευρύτερης κατάρρευσης του κόμματος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από διάσπαση, τι να μείνει να διασπαστεί; Κινδυνεύει από τον διασυρμό από την ίδια του την ηγεσία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα το οποίο είχε καταρτιστεί επί θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών και παραμένει στο συρτάρι από το 2011, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει - όπως είπε - 75 ριζικές αλλαγές στον νόμο του 2002 (ανεξάρτητη επιτροπή ανώτατων δικαστών που θα ήλεγχε τα κόμματα, μείωση κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων κατά 25% κ.ά.)...

tvxs.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα