''ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ''... (σσ υπερβολές.Δηλαδή τι επρεπε να κάνουν);

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ...
Για «έλλειψη σεβασμού» προς τη Βουλή κάνει λόγο ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης με αφορμή την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων «πόθεν έχες»...

«Η νέα
έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «δι’ ασήμαντον αφορμήν», όπως είναι η παράταση μιας κοινής προθεσμίας, που μπορεί να παραταθεί αναδρομικώς από την αρμόδια προς τούτο Βουλή και όχι όπως ορίζει το Σύνταγμα (αρ. 44, παρ. 1) «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», αποτελεί ωμή και κυνική παραβίαση του καταστατικού χάρτη της χώρας από την εκτελεστική εξουσία εις βάρος των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων της Βουλής», αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική του δήλωση ο κ. Κακλαμάνης.
Προφανώς, συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, «ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε η κυβέρνηση φέρουν άμεση ευθύνη της ανεπάρκειας, αν δεν υπάρχει άλλος σοβαρότερος λόγος και της έλλειψης σεβασμού προς τη Βουλή των οποιωνδήποτε νομικών ή άλλων συμβούλων και παραγόντων».
Τονίζει ωστόσο ότι η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αμέσως «την προσβολή αυτή εναντίον της Βουλής», προτείνοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάκληση της εν λόγω πράξης και εισηγούμενη νομοθετική ρύθμιση την οποία, όπως εκτιμά, ουδείς λόγος υφίσταται να μην αποδεχθεί ομοφώνως η Βουλή.
Καταλήγοντας, ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει ότι «αυτό που ενοχλεί περισσότερο δεν είναι οι τύποι και οι προθεσμίες στο μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, αλλά η αβελτηρία των πάσης λογής αρμοδίων και πολιτικά υπευθύνων για ουσιαστικούς και παραγωγικούς ελέγχους».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα