ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΦΑ...



Σε κλοιό έντονων πιέσεων βρίσκεται από το πρωί η κυβέρνηση, δεχόμενη ομοβροντία αρνητικών δηλώσεων από κυβερνητικούς βουλευτές στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2014...

Τα βέλη των βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ στρέφονταν κατά της άρσης των πλειστηριασμών, σε περίπτωση που αυτή δεν εμπεριέχει προστατευτικές διατάξεις για τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Αντίστοιχη ήταν η κριτική
πολλών κυβερνητικών βουλευτών και για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, με τα βέλη των περισσότερων να στρέφονται κατά του συνήθους υπόπτου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε σάκο του μποξ για πολλά κυβερνητικά στελέχη.
Εντός αυτού του κλίματος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισε σήμερα το κυβερνητικό μασάζ στους βουλευτές του με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, κάτι που θα συνεχιστεί σε λίγη ώρα σε επίσημο δείπνο.
Ο Κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πρόκληση» το να «κυριαρχούν στη συζήτηση τα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων», σε μία εμφανή προσπάθεια να συσχετίσει την αποδοχή των όποιων κυβερνητικών προτάσεων επί των συγκεκριμένων θεμάτων με τη στήριξη του κυβερνητικού έργου και κατʼ επέκταση «της διασφάλισης και τήρησης των προϋποθέσεων της οριστικής εξόδου από το μνημόνιο», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάλεσε όλους στο ΠΑΣΟΚ να κατανοήσουν τη σημασία της συντονισμένης, δυναμικής, συλλογικής παρουσίας, «να υπαγορεύουμε όρους και να προωθούμε πολιτικές με το "εμείς"» όπως είπε, χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες, αφού σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, έχει απομείνει ένα προαπαιτούμενο για την απόδοση στην Ελλάδα της δόσης του καλοκαιριού ύψους 1 δισ. Το προαπαιτούμενο αυτό σχετίζεται με το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών.
Πάντως, αρνητικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο της παιδείας.
Παρά τη στήριξη πρωθυπουργού στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλο, στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης στην παρούσα φάση, η κλήση του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη από τον εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος ρίχνει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης.
Κύκλοι του Μαξίμου έλεγαν ότι η στήριξη του Πρωθυπουργού στον κ. Αρβανιτόπουλο αφορά όλες τις κινήσεις του, που έχουν ως βάση το διάλογο σε συγκεκριμένες, δημοσιοποιημένες προτάσεις και σε καμία περίπτωση δεν αφορά ενέργειες που δυναμιτίζουν τον διάλογο απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα