Πέντε απλά βήματα για να αντιμετωπίσετε την ηλίαση εύκολα και γρήγορα!

Ηλίαση χαρακτηρίζεται ως μια παθολογική κατάσταση στην οποία ο οργανισμός παράγει ή αποκτά περισσότερη θερμότητα από ό, τι μπορεί να ελέγξει με αποτέλεσμα τις πλείστες φορές να προκαλείται υψηλή θερμοκρασία σώματος και πυρετός.

Η ηλίαση ή η υπερθερμία (όπως είναι ο ιατρικός όρος) προκαλείται συνήθως από την υπερβολική έκθεση στη θερμότητα (και κυρίως στον ήλιο).

πέντε απλά βήματα ώστε να αντιμετωπίσετε την ηλίαση εύκολα και γρήγορα!

Εάν αισθανθείτε οποιεσδήποτε αλλαγές στη θερμοκρασία του οργανισμού σας, όταν βρίσκεστε στο ήλιο ή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τότε θα
ήταν καλό να μεταβείτε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Προτιμότερο θα ήταν να επιλέξετε ένα κλιματιζόμενο μέρος.

Αφαιρέστε οποιοδήποτε ρουχισμό (όπως για παράδειγμα καπέλο, παπούτσια ή και κάλτσες), βοηθώντας έτσι περισσότερο τη διαδικασία μείωσης της θερμοκρασίας του οργανισμού!

Κάντε ένα κρύο μπάνιο όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Αν δεν βρίσκεστε στο σπίτι ή σε χώρο όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο, τότε επιλέξτε να βάλετε ένα υγρό πανί στο πίσω μέρος του λαιμού σας, στη βουβωνική περιοχή και/ ή στις μασχάλες!

Επίσης, πιείτε πολύ νερό, για να μπορέσετε να βοηθήσετε το σώμα σας να ενυδατωθεί προκειμένου να επαναφέρει τη σωστή θερμοκρασία του.

Προσπαθήστε να ηρεμήσετε! Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και «απομακρύνετε» τη σκέψη σας από την κατάσταση που βρίσκεστε. Ο οργανισμός όταν βρίσκεται σε κατάσταση άγχους δεν μπορεί να αντιδράσει σε οποιαδήποτε ενέργεια μείωσης της θερμοκρασίας του!

InSite Συμβουλή: Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή μεταβείτε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Τι δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια που ο οργανισμός βρίσκεται σε ηλίαση.

Αποφύγετε το αλκοόλ μια και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία του σώματος.

Μην πιείτε καφεΐνη μια και αυτή θα διεγείρει τον οργανισμό ενόσω εσείς θα προσπαθείτε να ηρεμήσετε

Μην πάρετε οποιαδήποτε φάρμακα για τον πυρετό (π.χ. ασπιρίνη ή ακεταμινοφαίνη) μια και αυτά μπορεί να γίνει επιβλαβή όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση υπερθερμίας!
Keywords
Τυχαία Θέματα