''ΠΑΡΤΥ'' ΜΕ ΤΙΣ ''ΧΡΥΣΕΣ''ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΑΣ...


...ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ...
Στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις...

του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου προχώρησε η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς.

Οι διώξεις στρέφονται κατά προσώπων - μελών των διοικήσεων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), την περίοδο 2006-2010.

Την υπόθεση διερεύνησε ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, και από την έρευνά του προέκυψε ότι οι 19 κατηγορούμενοι προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο, που ξεπερνά τα 50 εκατ.
ευρώ.

Και αυτό, διότι φέρονται να χορηγούσαν αποζημιώσεις έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις νόμιμες σε όσους αποχωρούσαν από την επιχείρηση λόγω συνταξιοδότησης.

Συνολικά, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι από τις παράνομες αποζημιώσεις το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία 11 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει και σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική, με αποτέλεσμα να καταβάλει η ΕΑΣ πάνω από 40 εκατ. ευρώ γι' αυτό.

Πάντως, ενώπιον του εισαγγελέα, οι 19 κατηγορούμενοι υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η ΕΑΣ δεν είναι επιχείρηση κοινής ωφέλειας και ως εκ τούτου δεν ισχύει πλαφόν στις αποζημιώσεις.

Ωστόσο, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα και με σχετικές γνωμοδοτήσεις των ετών 2006 και 2012.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα