Πανεργατικός αγώνας κατά της λιτότητας



Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα

Συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί

Ενιαίο μέτωπο κατά των μέτρων λιτότητας συγκροτούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προχωρώντας σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και πανεργατικό συλλαλητήριο την Τετάρτη με τη στήριξη της ΓΣΕΕ,
της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί

Ενιαίο μέτωπο κατά των μέτρων λιτότητας συγκροτούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προχωρώντας σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και πανεργατικό συλλαλητήριο την Τετάρτη με τη στήριξη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
«Ο αγώνας και η αντιπαράθεση των εργαζομένων για τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται με τη νέα 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και το συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως», διαμηνύουν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα.
Στην απεργία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σήμερα ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό δεν έχουν ακόμα εκδώσει ανακοίνωση για συμμετοχή στην κινητοποίηση, ωστόσο δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν επίσης ΗΣΑΠ και Τραμ.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην απεργία.

Στον τομέα της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ το πλαίσιο συμμετοχής της στη γενική απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι «ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους και τους ανέργους ενάντια, στις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τη χώρα και οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας».Στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Εξαιρούνται όσοι με αποκλειστικά δελτία θα καλύψουν και θα μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα