Όταν η αλληλεγγύη των Ελλήνων συναντά την πίστη και την πολιτική ευφυΐα.

«ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ»

Αυτό είναι το σάλπισμα ενός πραγματικού αγώνα και όχι κάποιο θεωρητικό ευχολόγιο με νότες πατριδοκαπηλείας. Ένα υπόδειγμα πολιτικής δράσης που μπορεί στην τελική του εικόνα να φαντάζει σύνθετο Μα στην πραγματικότητα ξεκινά από το δομικό συστατικό της πολιτικής αξιοπρέπειας: Τον αγώνα για το σύνολο, για την πόλη, για την πατρίδα....
Που υλοποιείται μόνο όταν η πολιτική αποφασιστικότητα υπερβαίνει την ιδιοτελή εγωπάθεια και
τα στεγανά των επιδιώξεων οικονομικών ή άλλων μειονοτήτων.
Όταν η ηγεσία αποδεικνύει και πείθει για το
ευγενές των προθέσεων, τότε μπορει να δομήσει και τα πλέον εξειδικευμένα και περίπλοκα συστήματα διοίκησης. Μπορεί όμως και να εμπνέει τον ισχυρό να ενισχύσει το κοινωνικό του περιβάλλον. Τον πολίτη να εγερθεί απέναντι στα κοινά προβλήματα. Και όταν οι Έλληνες εγείρονται, καμμία κρίση δεν μπορεί να τους γονατίσει. Αυτό είναι το μυστικό του μοντέλου διοίκησης του Δήμου Πειραία, που θα πρέπει να γίνει πιλότος για όλη την Ελλάδα. Διότι στον Πειραιά, ο εθελοντισμός είναι απόρροια της χρηστής διοίκησης που δημιουργεί την ηθική ευμάρεια εκεί που οι αριθμοί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Στον Πειραιά δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος χωρίς κρεβάτι, ένα πιάτο φαΐ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και ο Μιχαλολιάκος πρώτα πράττει και μετά κοινοποιεί:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Πασχαλίνα Καλαγιά- Καραμαλάκου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σήμερα, στο δημαρχείο της πόλης, κάνοντας μεγάλο κάλεσμα αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Με κεντρικό σύνθημα «ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ»,
στην πλατεία Κοραή, σε ειδικό χώρο, ο Δήμος Πειραιά συγκεντρώνει από σήμερα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν από τη Δημοτική Τράπεζα Αγάπης και Προσφοράς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, που για εμάς είναι προϋπόθεση λειτουργίας μας, όχι απλώς για την ενημέρωση, αλλά γιατί ο ενημερωμένος
πολίτης είναι προϋπόθεση λειτουργίας της δημοκρατίας και ο ενημερωμένος πολίτης, υπάρχει μόνο μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Για μας, η κοινωνική πολιτική είναι μακράν η πρώτη μας προτεραιότητα. Θα μου πείτε, δεν είναι η καθαριότητα; Είναι και η καθαριότητα. Αλλά δεν υπάρχει καθαριότητα χωρίς κοινωνική πολιτική, όταν υπάρχει έστω και ένας συνάνθρωπός μας, χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρούς και φάρμακα. Αυτό ως χαρακτηριστικό στοιχείο της λειτουργίας της πόλης μας, μας δεσμεύει.
Θέλω να πω ότι είμαι εξαιρετικά τυχερός, γιατί σε αυτή τη μάχη μου έχω άξιους συνεργάτες, όπως είναι η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Πασχαλίνα Καλαγιά και ο Αντιπρόεδρος, ένας εκ των κορυφαίων γιατρών της Ευρώπης καθηγητής κ. Νίκος Σταυριανέας. Βεβαίως και το στελεχιακό δυναμικό της πρόνοιας, ο
Keywords
Τυχαία Θέματα