Οι πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε περίοδο οικονομικής κρίσης στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε περίοδο οικονομικής κρίσης στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θα βρεθούν στο επίκεντρο των απόψεων που θα ανταλλάξουν Έλληνες και Ισπανοί προσκεκλημένοι του Συλλόγου των Αθηναίων και του Ferrer i Guardia Foundation.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα), την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και θα ξεκινήσει στις 18:00.

Το Ίδρυμα Ferrer i Guardia ιδρύθηκε το 1987 και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στους τομείς νεολαίας, εκπαίδευσης και πολιτικών ελευθεριών και
υποστηρίζει τη συμμετοχή των πολιτών και την ενοποίηση της Ευρώπης. Διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο περίπου 20.000 μελών σε όλη την Ισπανία και συγχρηματοδοτείται από το Open Society Initiative for Europe.

Ο «Σύλλογος των Αθηναίων» ιδρύθηκε το 1895 και στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του βρίσκεται κάθε θέμα αθηναϊκού ενδιαφέροντος, η κοινωνική συνοχή των κατοίκων της πόλης, η ανάδειξη της ιστορίας, των μνημείων καθώς και των αξιών που εκπροσωπεί η ελληνική πρωτεύουσα.

Εκ μέρους του Ferrer i Guardia Foundation θα τοποθετηθούν ο δικηγόρος Pablo Faura και η κοινωνιολόγος Judit Vallès και από την ελληνική πλευρά ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, ο δικηγόρος Χρίστος Χριστόπουλος και η φαρμακοποιός Ίνα Πιπεράκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα