Οι πολίτες λιμοκτονούν λίγα χιλιόμετρα από το παλάτι του Άσαντ, καταγγέλουν οι ΗΠΑ

Να επιτρέψει τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στα προάστια της Δαμασκού, όπου οι πολίτες λιμοκτονούν, καλούν οι ΗΠΑ το καθεστώς της Δαμασκού.

Η Ουάσινγκτον επικαλείται αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, άνθρωποι πεθαίνουν της πείνας λίγα χιλιόμετρα από το προεδρικό μέγαρο του Ασαντ.

Εδώ και πολλούς μήνες τρία μεγάλα προάστια της πρωτεύουσας -Γιαρμούκ, Ανατολική Γκούτα και Μουνταμίγια- βρίσκονται υπό την πολιορκία των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο
Στρατός του Ασαντ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αντάρτες που ελέγχουν τα προάστια αυτά έχουν να επιλέξουν: παράδοση ή λιμοκτονία.

Όπως μεταδίδει το BBC, η κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι μουσουλμάνοι ιερείς έχουν επιτρέψει ακόμα και την κατανάλωση ζώων που κανονικά δεν επιτρέπει ο μουσουλμανισμός (γαϊδούρια, γάτες και σκύλους).

«Καλούμε το συριακό καθεστώς να επιτρέψει το πέρασμα των κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εις βάρος όσων ευθύνονται για τις θηριωδίες στα προάστια της Δαμασκού» τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε βίντεο που έχει στην κατοχή του το ΒΒC εικονίζονται οικογένειες ολόκληρες να αναζητούν οπουδήποτε λίγο φαγητό.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια ενός 11χρονου: «Δεν αντέχουμε άλλο. Αν η κυβέρνηση θέλει να μας βομβαρδίσει με χημικά όπλα, ας έχουν τουλάχιστον την μυρωδιά του ψωμιού για να πεθάνουμε ευτυχισμένοι.»

Εν τω μεταξύ, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο της Τζαραμάνα, ενός προαστίου της Δαμασκού όπου ζουν κυρίως χριστιανοί.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα οδόφραγμα του στρατού ανάμεσα στη Μλέχα και το Τζαραμάνα.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών, δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει αν υπάρχουν θύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα