Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Παρουσία της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής , της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των αρμοδίων επιτελών, έγινε σήμερα η παρουσίαση της μελέτης που εκπόνησε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, σχετικά με τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου για τη διαχείριση των συνόρων.
Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής πρόκειται για μια εθνική υποχρέωση. Μια υποχρέωση για την υποβολή ενός εθνικού σχεδίου και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του κανονισμού Eurosure που αφορά την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο
νέος σχεδιασμός για την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει εθνικά κέντρα επιτήρησης των συνόρων στα κράτη - μέλη τα οποία βρίσκονται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της μεγάλης προσπάθειας, με εκτεταμένα θαλάσσια και χερσαία σύνορα και για τον λόγο αυτό επιταχύνουμε όλες τις διαδικασίες.

Έχουμε την υποχρέωση μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2013 να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Εθνικό Κέντρο διαχείρισης των συνόρων. Αυτό περιλαμβάνει ένα Κέντρο επιτήρησης των συνόρων με νέες τεχνολογίες, με υψηλά συστήματα ασφαλείας στις επικοινωνίες και βεβαίως το συντονισμό των αρμοδίων Αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που είναι επιφορτισμένες σύμφωνα με το νόμο για την επιτήρηση των συνόρων μας.

Η προσπάθεια είναι πολύ σοβαρή, η μελέτη είναι εξαιρετική. Θα γίνουν ορισμένες προσαρμογές, ωστόσο όπως γνωρίζετε εμείς έχουμε ήδη πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τρέχουμε με πολύ μεγάλες ταχύτητες
Keywords
Τυχαία Θέματα