Ντίλαν Φάροου: Ο Γούντι Αλεν με κακοποίησε στα 7 μου χρόνια


ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ Η ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν παιδί κατηγορεί τον διάσημο σκηνοθέτη Γούντι Άλεν η υιοθετημένη κόρη του, μιλώντας πρώτη φορά δημόσια περισσότερα από 20 χρόνια μετά το φερόμενο συμβάν.
Η 28χρονη Ντίλαν Φάροου, την οποία ο...Άλεν είχε υιοθετήσει με την τότε σύζυγό του Μία Φάροου, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή της που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας New York Times
ότι δέχθηκε επίθεση από τον διάσημο σκηνοθέτη στη σοφίτα του σπιτιού τους σε ηλικία 7 ετών.

Η Ντίλαν ξεκινά την επιστολή της ως εξής: «Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία του Γούντι Άλεν; Πριν απαντήσετε θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό: όταν ήμουν 7 ετών, ο Γούντι Άλεν με πήρε από το χέρι και με οδήγησε σε μία μικρή, κακοφωτισμένη σοφίτα, στο δεύτερο όροφο του σπιτιού μας. Μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το ηλεκτρικό τρενάκι του αδελφού μου. Τότε με κακοποίησε σεξουαλικά. Μου μιλούσε την ώρα που το έκανε. Μου ψιθύριζε ότι ήμουν ένα καλό κορίτσι, ότι αυτό θα ήταν το μυστικό μας, υποσχόμενος ότι θα πηγαίναμε στο Παρίσι και θα με έκανε σταρ του κινηματογράφου. Θυμάμαι να κοιτώ το τρενάκι εστιάζοντας στους κύκλους που έκανε μέσα στην σοφίτα. Από εκείνη την ημέρα και μετά μου φαινόταν δύσκολο να κοιτάζω ηλεκτρικά τρενάκια».

«Για όσο μπορούσα να θυμηθώ, ο πατέρας μου έκανε σε μένα πράγματα που δεν μου άρεσαν. Δεν μου άρεσε που συχνά με έπαιρνε μακριά από τη μητέρα, τα αδέλφια και τους φίλους μου για να είναι μόνος μαζί μου. Δεν μου άρεσε όταν έβαζε τον αντίχειρά του στο στόμα μου. Δεν μου άρεσε που έπρεπε να ξαπλώνω μαζί του κάτω από τα σεντόνια όταν εκείνος ήταν μόνο με το εσώρουχό του...», συνεχίζει η Ντίλαν.

«Κρυβόμουν κάτω από τα κρεβάτια ή κλειδωνόμουν στο μπάνιο για να αποφεύγω όλα αυτά, αλλά πάντα με έβρισκε. Αυτά τα πράγματα συνέβαιναν τόσο συχνά, τόσο καθημερινά και τόσο επιδέξια κρυφά από μία μητέρα που θα με προστάτευε αν ήξερε, που πίστευα ότι ήταν φυσιολογικό. Πίστευα ότι αυτό κάνουν οι πατέρες στις κόρες τους. Αλλά ότι έκανε σε μέα στη σοφίτα ήταν διαφορετικό. Δεν έπρεπε να το κρατήσω μυστικό πλέον», τονίζει.

Η νεαρή γυναίκα επεσήμανε ότι μίλησε για το συμβάν στη μητέρα της.

Το 1992 η Μία Φάροου είχε κατηγορήσει τον Γούντι Άλεν ότι κακοποίησε την Ντίλαν. Εκείνη την εποχή η ηθοποιός βρισκόταν σε μια δικαστική μάχη με τον σκηνοθέτη για την επιμέλεια των παιδιών τους, αφού είχε ανακαλύψει ότι ο Άλεν είχε σχέση με μια άλλη υιοθετημένη κόρη της, την Σουν-Γι Πρέβιν, που τότε ήταν 20 ετών.

Η Φάροου είχε υιοθετήσει τη Σουν-Γι στη διάρκεια προηγούμενου γάμου της. Ο Άλεν παντρεύτηκε τη Σουν-Γι το 1997.

Στον διάσημο σκηνοθέτη δεν έχουν ποτέ απαγγελθεί κατηγορίες και ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κακοποιήσει την Ντίλαν. Πάντως το 1994 δικαστήριο της Νέας Υόρκης του αρνήθηκε το δικαίωμα να την επισκέπτεται, καθώς δύο ψυχολόγοι είχαν κρίνει ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του κοριτσιού να «είναι αναγκασμένο να βλέπει» τον πατέρα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα