ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ Η7Ν9 ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ...

Την ανάγκη για διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου ο κόσμος να μην αιφνιδιαστεί από μία θανατηφόρα επιδημία, καταδεικνύει, σύμφωνα με το Reuters, ...

κύμα νέων κρουσμάτων του ιού Η7Ν9 στην Κίνα από τις αρχές του 2014.
Τουλάχιστον 24 κρούσματα και τρεις θάνατοι επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κάτι που συνιστά μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα δύο κρούσματα και τον ένα θάνατο που καταγράφηκαν κατά την περίοδο Ιουνίου- Σεπτεμβρίου.
Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού
Προγραμματισμού ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχουν καταγραφεί 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού σε πέντε επαρχίες της χώρας από την αρχή του έτους.
«Υπάρχει ένα ξεκάθαρο δεύτερο κύμα του ιού» δήλωσε ο Τζέικ Ντάνινγκ, ερευνητής του Imperial College London ο οποίος παρακολουθεί το ξέσπασμα του ιού.
Ο ιός Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών εμφανίστηκε τον περσινό Μάρτιο και μέχρι τώρα έχει μολύνει τουλάχιστον 170 άτομα στην Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 50 εξ αυτών. Πολλοί, αλλά όχι όλοι, από τους προσβληθέντες, είχαν έρθει σε επαφή με πουλερικά ή άλλα πτηνά, οπότε προς το παρόν ο ιός δεν φαίνεται να έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Σύμφωνα με την κινεζική επιτροπή, ειδικοί συμπέραναν ότι η μετάδοσή του εξακολουθεί να είναι από πτηνά σε ανθρώπους. Ωστόσο, ο ιός φαίνεται να έχει κάποια ανησυχητικά χαρακτηριστικά, στα οποία περιλαμβάνεται περιορισμένη δυνατότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα