Ν. Αλιβιζάτος: Κινδυνεύουμε με νέα Μικρασιατική καταστροφή

Σήμα SOS για το μέλλον της χώρας εξέπεμψαν την Κυριακή οι συμμετέχοντες στην ανοικτή δημόσια εκδήλωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα».
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο βουλευτή της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης
Μπουτάρης και ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, η οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου και ζήτησαν συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.

Στην επιτροπή συμμετέχουν επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, με προεδρεύοντα τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο.

«Η Ελλάδα κινδυνεύει με καταστροφή χειρότερη από αυτή που συνέβη το 1922 στη Μικρά Ασία» ήταν η δραματική προειδοποίηση του Νίκου Αλιβιζάτου.

«Αυτή την ώρα προέχει η ενότητα της χώρας» τόνισε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας. «Εκλογές σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα ήταν μία πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού», σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση «οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές».

«Η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου», επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε υπευθυνότητα, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια αφού, όπως είπε, «η επόμενη ημέρα απαιτεί χρονοδιάγραμμα και δεν είναι ημέρα της επαναδιαπραγμάτευσης».

Την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα με τη διενέργεια εκλογών ως βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνίας, μετά το τέλος των διαδικασιών για το PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για θυσίες χωρίς αντίκρισμα, προβλέποντας κοινωνικές εκρήξεις στο κοντινό μέλλον.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η αποφυγή του πολιτικού κόστους», υπογράμμισε ο βουλευτής, επισημαίνοντας την ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής με ανθρώπους από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο, την ανάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης μέσω ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, την εφαρμογή ενός νέου μίγματος πολιτικής φιλικής προς την επιχειρηματικότητα.

Για την ανάγκη κατάργησης του πελατειακού κράτους και τη «στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με την ελίτ του προσωπικού», έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Η κρίση αποκάλυψε τη γύμνια της δικής μας ευημερίας», ανέφερε ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης. «Μαζί με την οικονομία χρεοκόπησε ένα ολόκληρο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, καλώντας τους ανθρώπους που εκφράζουν τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου «να βγουν από το καβούκι τους καθώς χρειάζονται ευρύτερες συμμαχίες και συστράτευση των δημιουργικών δυνάμεων».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς και πλήθος άλλων εκπροσώπων από τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα