Με τους Times τα βάζει ο Ερντογάν...



Τους Times του Λονδίνου απείλησε ότι θα μηνύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, για τη δημοσίευση ανοικτής επιστολής επιφανών προσωπικοτήτων, που επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις...

πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Σον Πεν, η Σούζαν Σαράντον
και ο Μπεν Κίνγκσλεϊ είναι μεταξύ εκείνων που υπογράφουν την επιστολή που κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για «δικτατορικό καθεστώς», ενώ επιρρίπτονται ευθύνες για το θάνατο πέντε διαδηλωτών, που έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία, καθώς και για υπονόμευση των αρχών της ελευθερίας του Τύπου, αφού δεκάδες δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

«Οι δημοσιογράφοι θέλουν να ρίξουν λάσπη για να δουν τι θα γίνει. Οι Times νοικιάζουν τις σελίδες τους επί χρήμασι», δήλωσε ο Ερντογάν ζωντανά στο κανάλι NTV. «Εδώ οι Times θα αποτύχουν. Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της εφημερίδας», είπε.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε όσιους υπέγραψαν την επιστολή ότι «νοίκιασαν τις απόψεις» τους και δεν υποστηρίζουν πραγματικά τη δημοκρατία. «Αν πραγματικά πίστευαν στη δημοκρατία, δεν θα επιδείκνυαν τέτοια έλλειψη χαρακτήρα ώστε να αποκαλούν τον ηγέτη ενός κόμματος που κέρδισε το 50 τοις εκατό των ψήφων δικτάτορα», δήλωσε.
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS
Keywords
Τυχαία Θέματα