ΜΑΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ...



Όλοι μας βιώνουμε μεταβολές στη διάθεσή μας. Οι στιγμές θλίψης ή απογοήτευσης αποτελούν φυσικές αντιδράσεις στις δυσκολίες της ζωής. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου,...

τα προβλήματα στη δουλειά ή μια προβληματική σχέση μπορούν να μας κάνουν καταθλιπτικούς. Αντίστοιχα, μια μεγάλη επιτυχία ή η ανακούφιση από ξεπέρασμα ενός προβλήματος μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και πλήρεις.
Από την επιστημονική ομάδα της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης Κλίμακα.
Οι διάθεσή μας μπορεί να ποικίλλει και να μεταβάλλεται, γενικά όμως, αισθανόμαστε ότι έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων
μας. Ωστόσο, στα άτομα με διαταραχές της διάθεσης, όπως στη περίπτωση της κατάθλιψης και της διπολικής διαταραχής, λείπει η αίσθηση αυτού του ελέγχου με αποτέλεσμα την πρόκληση δυσφορίας. Όποιος έχει βιώσει την κατάθλιψη ή ένα μανιακό επεισόδιο μπορεί εύκολα να εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις ασθένειες και τα φυσιολογικά συναισθήματα λύπης ή χαράς.
Η σοβαρή ή παρατεταμένη κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που επηρεάζει όχι μόνο τα συναισθήματα του ατόμου, αλλά και τη σωματική του υγεία, τις σχέσεις του και τη συμπεριφορά του. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, περίπου 3 εκατομμύρια Καναδοί έχουν σοβαρή κατάθλιψη. Είναι περίπου 2 φορές πιο συχνή στις γυναίκες.
Η διπολική διαταραχή, που ονομάζεται επίσης και μανιακή κατάθλιψη, είναι μια ασθένεια κατά την οποία υπάρχουν περίοδοι σοβαρής κατάθλιψης, συνοδευόμενης από επεισόδια σημαντικά αυξημένων ή οξύθυμων συναισθημάτων ή “highs” (υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ).
Οι εναλλαγές της διάθεσης δεν είναι κατ’ ανάγκη συνδεδεμένες με γεγονότα της προσωπικής ζωής του ατόμου. Η διπολική διαταραχή επηρεάζει περίπου το 1% του πληθυσμού, συνήθως εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τέλη της εφηβείας ή στην πρώιμη ενήλικη ζωή και επηρεάζει άνδρες και γυναίκες εξίσου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr
Keywords
Αναζητήσεις
maniaki katathlipsi
Τυχαία Θέματα