Λυκούδης: Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους..


Δεν πιστεύω, όμως, στις ανθρωποθυσίες.
Αστεία πολιτική να θέλουμε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινή επιτροπή με "Ελιά" και "Ποτάμι".
Τι είπαν Κυρίτσης, Πανούσης και Ψύρρας.(σσ γι αυτο η ΔΗΜΑΡ ειναι ανυπαρκτη.Αστεια χαρακτηρίζουν την συνεργασία με τον Συριζα αλλα οχι αστεια
την συνεργασια με τα παροδικά γελοια φαινομενα της Ελιας και του Ποταμιού)
Η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται σε βαρύ κλίμα και με έντονη κριτική. Στην τοποθέτησή του, ο Λυκούδης κατέθεσε την πρότασή του για...
πρωτοβουλίες του κόμματος σχετικά με την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, με την συγκρότησης κοινής Επιτροπής με την Ελιά και το Ποτάμι που θα αναλάβει να διαχειριστεί το εγχείρημα.

«Πρόκειται για πρόκληση εθνικής ευθύνης να συμβάλλουμε στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Θα δυσκολευτούμε. Από το καλοκαίρι του 2011 η ΚΕ προσδιόρισε αυτή τη στρατηγική. Σ΄αυτή επιμένω. Μια τέτοια κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα κανενός. Μόνο αυτοπροσδιοριζόμενη. Δεν είναι κακή, είναι αστεία πολιτική να θέλουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν διαμορφώσουμε ισχυρό Κεντροαριστερό πόλο. Δεν συγκροτείς δημοκρατική παράταξη χωρίς να φιλοδοξείς να είναι η ίδια πρωταγωνιστής», υπογράμμισε το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Λυκούδης το χαρακτήρισε ως συντριβή και ήττα σχεδόν ισοπεδωτική που προκαλεί αίσθημα πίκρας και ταπείνωσης. «Χίλιες φορές να είχαμε διαψευστεί όσοι λέγαμε ότι ήταν λάθος η γραμμή μας και να πήγαινε καλά το κόμμα», είπε και υπογράμμισε ότι βασική αιτία της ήττας ήταν η είσοδος και η έξοδος από την κυβέρνηση και ο χειρισμός της υπόθεσης της Κεντροαριστεράς. «Υπάρχουν υπεύθυνοι και υποχρεούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους όπως αυτοί νομίζουν. Δεν πιστεύω όμως στις ανθρωποθυσίες», επισήμανε.

Παράλληλα, έντονη κριτική στα στελέχη της ηγετικής ομάδας άσκησαν βουλευτές του κόμματος. Ο Γιάννης Πανούσης ζήτησε λογοδοσία από όσους έλαβαν και χειρίστηκαν τις αποφάσεις μιλώντας για ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών και αναρωτήθηκε αν η ΔΗΜΑΡ θα γίνει από κόμμα του Κουβέλη, κόμμα συλλογικών διαδικασιών. Ο Θωμάς Ψύρρας ανέφερε ότι είναι "σόλοικο" να αναλαμβάνει ο πρόεδρος την ευθύνη να παραιτείται κι άλλοι όχι. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου χωρίς εκ των προτέρων δεσμεύσεις με όσους ενδιαφέρονται για την διατύπωση μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Ο δε Γιώργος Κυρίτσης μίλησε για κλειστή ομάδα και παρεούλες που έπαιρναν τις αποφάσεις ενώ ζήτησε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS
Keywords
Τυχαία Θέματα