ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...



Η αντιμνημονιακή πολιτική δεν είναι μόδα..Και κυρίως δεν είναι κλασική μόδα. Σαν το...μπλου τζην...Ηταν μια αναγκαιότητα για να εξισοροπήσει η χώρα απο τους φουκαριάρηδες δουλοπάροικους της Νέας Δημοκρατιας του Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Δεν μπορεί αυτή η πολιτική να αποτελεί εις το διηνεκές
προεκλογική επιχειρηματολογία.
Οι αθλιότητες της συγκυβέρνησης με βάση τα μνημόνια που ακολουθήθηκαν αποτελεί μια πραγματικότητα.Το να λες τόσο το ποσοστό των μισθών που χάθηκαν, τόσες αυτοκτονίες, τόσα λουκέτα σε επιχειρήσεις, τόση μείωση εισοδήματος, είναι επιχειρήματα ακόμη και όταν συνδέονται με την τρόικα..
Η περισσότερο προχωρημένη επιχειρηματολογία στηρίζεται σε αυτά που...δεν είπε η τροικα και τα έκανε η κυβέρνηση για να φανεί βασιλικότερη του βασιλέως και γιατι ήταν αδύναμη να εφαρμόσει περισσότερο τιμια πολιτική. Ετσι στρίμωξε τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους, ενώ θα μπορούσε απο τα προστιμα σε δυο τρεις επιχειρηματίες να έφερνε τα πάνω κάτω στον προϋπολογισμό.
Το προεκλογικό επιχείρημα λοιπόν του Σύριζα ειναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να μοιράσει δίκαια τα βάρη και κυρίως να μην θίξει τους χαμηλόμισθους. Κάτι που φυσικά έκανε και διέλυσε τον κοινωνικό ιστό.
Εκει στα όσα έπραξε λόγω ανικανότητας και αλλού στα όσα δεν ειναι δυνατον να πράξει για να διορθώσει τα πράγματα στο μέλλον θα πρέπει να επικεντρώσει την πολιτική του ο Σύριζα. Με αριθμούς και στοιχεία και όχι έτσι αόριστα το μνημόνιο και το μνημόνιο.
Πόσο κόστισε στην ελληνική κοινωνία το μνημόνιο; Γιατι δεν μοίρασε η κυβέρνηση δίκαια τα βάρη επειδή είναι έρμαιο των διαπλεκομένων.τι πρέπει να γινει τώρα;

Σε αυτά με στοιχεια και αριθμούς θα πρέπει να απαντήσει ο Σύριζα
Keywords
Τυχαία Θέματα