Κενά σε Αθήνα και Aττική - Προβληματίζει ο Τζιτζικώστας για την Περιφέρεια



ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να λύσει το σταυρόλεξο των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο, ωστόσο τα κενά παραμένουν ενώ και για υποψηφιότητες που εμφανίζονταν ως...δεδομένες επικρατούν πλέον δεύτερες σκέψεις καθώς οι εκλεκτοί δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά στις δημοσκοπήσεις που
διεξήχθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τέτοια περίπτωση αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την οποία ο επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, που ανέλαβε τη θέση μετά την έκπτωση από το αξίωμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη, εφέρετο να είναι ο σίγουρος υποψήφιος για τη θέση, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσει απευθείας την εκλογή του από τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι στις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν (σ.σ. από τις οποίες προέκυψε π.χ. ότι ο κ. Κ. Μπακογιάννης κερδίζει την Στερεά Ελλάδα και η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο) ο κ. Τζιτζικώστας δεν καταγράφει υψηλά ποσοστά αποδοχής, δημιουργώντας προβληματισμό για τη δυνατότητά του να κερδίσει την, ιστορικά, γαλάζια περιφέρεια.

Το ζήτημα συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες τόσο στο επιτελείο του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου όσο και στο Μαξίμου, ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Το ίδιο ισχύει και για τους δύο μεγάλους δήμους που παραδοσιακά δίνουν τον τόνο της αναμέτρησης, την Αθήνα δηλαδή και τη Θεσσαλονίκη, ενώ κενό υπάρχει και στην περιφέρεια Αττικής. Στη συμπρωτεύουσα αρχικός στόχος ήταν ο κ. Σταύρος Καλαφάτης που, πάντως, δεν έδειξε ιδιαίτερα θερμός ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν τα ονόματα της Έλενας Ράπτη αλλά και του κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Κώστας Γκιουλέκας, που ενδιαφέρεται για μία ρεβάνς από τον Γιάννη Μπουτάρη, θα πρέπει να αρκεστεί στη θέση του υφυπουργού της κυβέρνησης καθώς για το Μαξίμου έχει κλείσει κάθε σενάριο υποψηφιότητάς του.

Ωστόσο, βάσει και των σκέψεων του γραμματέα της ΝΔ, δεν αποκλείεται το κόμμα να επενδύσει σε μη ενεργό πολιτικά πρόσωπο, με επιρροή ωστόσο στην πόλη.

Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρη Λακασά, οι συζητήσεις με τον οποίο βρίσκονται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε πλήρη εξέλιξη.

Στην Αθήνα, πάλι, τα σενάρια για υποψηφιότητα της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη επανέρχονται, ωστόσο φαίνονται να «κολλάνε» και στις αμφιβολίες της ίδιας. Καμία διάθεση να εμπλακούν στα αυτοδιοικητικά δεν δείχνουν οι Ν. Δένδιας και Μ. Βορίδης (σ.σ. ο οποίος ακούστηκε και για την Περιφέρεια Αττικής) ενώ ως, ύστατη λύση, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υποστήριξης του Γ. Αμυρά.

Τελευταίες πληροφορίες πάντως θέλουν, παρά τη γενική γραμμή της Συγγρού να μην υπάρχουν κοινές υποψηφιότητες με το ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση της Αθήνας να υπάρξει υπερκομματική υποψηφιότητα που θα είχε τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας μόνον τον κ. Γ. Καμίνη.

Ως προς την Περιφέρεια Αττικής, με τον κ. Γιάννη Σγουρό βέβαιο υποψήφιο για μία νέα θητεία, τους εκπροσώπους της λαϊκής δεξιάς, όπως ο Νικ. Νικολόπουλος, να δηλώνουν παρών, η εξίσωση καθίσταται δυσεπίλυτη για τη Νέα Δημοκρατία. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο σύνολο της Περιφέρειας η Ν.Δ., στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, είχε χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερες από 80.000 ψήφους διαφορά...
newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα