«Η Frontex πνίγει τους πρόσφυγες»


Αλλεπάλληλες καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ
Οι ευθύνες του λιμενικού και η ρατσιστική πολιτική

Πνίγουν τους πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι, όπως στη Λαμπεντούζα, ενώ οι υπουργοί της ΕΕ συνεχίζουν τη ρατσιστική εγκληματική πολιτική, σημειώνει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και καλεί στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 22 Μάρτη, με σταθμό προετοιμασίας σύσκεψη Τρίτη 28/1, 6μμ στα Γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παρά τις προσπάθειες σκάφους του Λιμενικού να ρυμουλκήσει το ψαροκάικο, αυτό βυθίστηκε
ανοιχτά της ΛέρουΗ ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στη Ρατσιστική και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αναφέρει:
"Το φρικιαστικό έγκλημα του Λιμενικού στα ανοιχτά στο Φαρμακονήσι με τους δώδεκα νεκρούς, ανάμεσα τους οκτώ γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου κλειδωμένα στο αμπάρι του βυθισμένου σκάφους, είναι αντάξιο σε βαρβαρότητα των εγκλημάτων ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Η Ευρώπη-φρούριο, των κλειστών συνόρων, της FRONTEX και των στρατοπέδων συγκέντρωσης με τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες στο βωμό της πιο άθλιας ρατσιστικής πολιτικής που ανοίγει το δρόμο στο νεοναζισμό σε όλη την Ευρώπη.

Οι καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δεν αφήνουν περιθώρια για τις εγκληματικές ευθύνες των αρχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσφυγες πνίγονται με τις βάρκες να απωθούνται από το λιμενικό για να φτάσουν στα διεθνή ύδατα, με τις βάρκες να τρυπιούνται με μαχαίρια και τα γυναικόπαιδα να πνίγονται. Η FRONTEX με σπατάλη δισεκατομμυρίων διαθέτει στόλο και εξοπλισμό για να εντοπίζει τους κατατρεγμένου την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν στο Καστελλόριζο γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει διαλύσει τις υποδομές στα νησιά.

Κι όμως ο Σαμαράς πήγε στη Λαμπεντούζα μετά τον πνιγμό πάνω από τριακοσίων μεταναστών και πάνω από τα φέρετρα τους ζήτησε πιο αυστηρό κλείσιμο των συνόρων γιατί τάχα στην Ελλάδα των ενάμισι εκατομμυρίων ανέργων φταίνε οι μετανάστες"
Keywords
Τυχαία Θέματα