ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜ....ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;

*Η παράσταση τελειώνει. Όποιος πρόλαβε-πρόλαβε, όποιος πίστεψε-πίστεψε...Το σουξέ στόρυ τελευταία προβολή. Την επομένη των γερμανικών εκλογών τα τελειωτικά μέτρα (που ούτε επί δραχμής δεν θα παίρναμε) και τα πλεονάσματα γίνονται ελλείμματα...

Εξαιρετικά δύσκολη προβλέπεται η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στήριξης από την αποστολή της τρόικας, που καταφθάνει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας την Πέμπτη σε δημοσιογράφους,
ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε
ότι η επικείμενη αξιολόγηση θα είναι «λιγότερο ανιαρή» από την προηγούμενη, η οποία, υπενθυμίζεται, διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες.

«Θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε τις επόμενες εβδομάδες με τους έλληνες εταίρους μας», προσέθεσε με νόημα ο ίδιος αξιωματούχος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, υπενθύμισε ότι στην προηγούμενη αξιολόγησή τους, τον Ιούλιο, οι ελεγκτές της τρόικας είχαν συμπεράνει ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή πρόοδο στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά χρειάζεται να εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης στο Eurogroup που θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, με στόχο οι συζητήσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο Πρόγραμμα Στήριξης (από το καλοκαίρι του 2014) να ολοκληρωθούν κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/241845/minuma-duskolis-axiologisis-stelnei-i-komision/#ixzz2er55Ilcr
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Keywords
Τυχαία Θέματα