Γ. Κούρτοβικ: "Θα έχουμε άσχημες εξελίξεις...



...αν η δικαιοσύνη δεν μαζέψει την ασυδοσία των αστυνομικών".

Η δικηγόρος και μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα μιλά στο Κόκκινο 105,5 για τη δίκη των...
αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ (συνεχίζεται την Πέμπτη 28/11) που εισέβαλλαν στα γραφεία του Δικτύου στις 5/5/2010

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Η Γ. Κούρτοβικ μιλά και για το ιστορικό των «κατορθωμάτων» αυτού του «εκλεκτού σώματος» της ΕΛ.ΑΣ, Η δίκη για την εισβολή στο κτίριο της Τσαμαδού 13 συνεχίζεται
την Πέμπτη 28/11 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, με τις απολογίες των κατηγορούμενων αστυνομικών.

Η σχετική ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών:

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου (Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο Προκάτ 2, 9 π.μ.) ολοκληρώνεται η δίκη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κατά των αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα, που στις 5 Μαΐου 2010 εισέβαλαν αναίτια στα γραφεία μας, προκαλώντας καταστροφές και σοβαρούς τραυματισμούς μελών μας.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και οι απολογίες των κατηγορουμένων και απομένουν οι αγορεύσεις της εισαγγελέως και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Όπως φάνηκε στη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία, οι αστυνομικοί μάς επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τα τραγικά γεγονότα στη MARFIN, προκειμένου να εκτονώσουν ανέλεγκτα το μίσος τους απέναντι στα Δίκτυα, επειδή καταγγέλλουν συστηματικά την κρατική καταστολή και την αστυνομική ασυδοσία. Γι’ αυτό εισέβαλαν στα γραφεία μας, τραυμάτισαν σοβαρά τη συντρόφισσα Μυρτώ Λαζαρίδου και άλλα μέλη μας, έσπασαν τα εσωτερικά τζάμια του 1ου ορόφου, κατέστρεψαν αντικείμενα και υποδομές, έσπασαν πανό και απέσπασαν κόκκινες σημαίες περιφέροντάς τες ως λάφυρα.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων αστυνομικών αποτελούν μνημείο θρασυδειλίας, καθώς προσπαθούν να εμφανιστούν σαν θύματα δικής μας επίθεσης, και παράλληλα ανοησίας γιατί, παρ’ όλο το συντριπτικό για αυτούς φωτογραφικό υλικό, ισχυρίζονται ότι δεν μπήκαν στο κτίριο, αλλά τις καταστροφές και τους τραυματισμούς τα προκαλέσαμε μόνοι μας για να συκοφαντήσουμε την αστυνομία και «να εξασφαλίσουμε το άβατο της Τσαμαδού»!

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι όλοι οι αστυνομικοί θα καταδικαστούν για την εισβολή και τις καταστροφές και ένας από αυτούς, που έχει αναγνωριστεί, για τον τραυματισμό της Μ. Λ., υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το δικαστήριο θα αποφασίσει με βάση τα πραγματικά στοιχεία και όχι το κίνητρο της προστασίας του κύρους και της ασυλίας της αστυνομίας.

Σε ό,τι μας αφορά, προφανώς επιδιώκουμε την καταδίκη των εννέα ανδρών της Ομάδας Δέλτα, ως ελάχιστο φραγμό στην αστυνομική αυθαιρεσία, ωστόσο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δίκης, δηλώνουμε ότι παραμένουμε συνειδητοί αντίπαλοι της αστυνομίας και του κράτους, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας
Keywords
Τυχαία Θέματα