ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ

Η ερώτηση ήταν του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί τις ενέργειες της Κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων από ειδικά μηχανήματα (γιγαντιαία scaner), ώστε να μη περνούν από τα σύνορα λαθραία, που έχουν εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής οικονομίας.
Αξίζει να τονιστεί, ότι το παρεμπόριο στην Ελλάδα έχει υπολογιστεί περίπου σε 5-6 δις ευρώ, ποσό το οποίο θα έφτανε και θα περίσσευε, όχι μόνο για να μη κόβονται συνεχώς και ανηλεώς
μισθοί και συντάξεις αλλά και για να αποκατασταθεί μέρος των οικονομικών αδικιών, που έχουν συντελεστεί τη τελευταία τριετία.

Η απάντηση, λοιπόν, που δόθηκε προς τον βουλευτή της Ν.Δ. από τον Γιάννη Στουρνάρα ήταν ότι πρόσφατα έχουν γίνει οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αγορά μόνο επιπλέον σύγχρονων μηχανημάτων με στόχο την ενίσχυση των τελωνειακών ελέγχων, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της «γάγγραινας» του παρεμπορίου.

Η απορία βέβαια, που γεννάται είναι, γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν μπήκε ευθύς εξ’ αρχής στη κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά- έστω κατά το ήμισυ- που θα «ανακούφιζαν» οικονομικά τους Έλληνες πολίτες…
Keywords
Τυχαία Θέματα