ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 40%.


Ο Αντώνης Σαμαράς δυστυχώς δεν κατόρθωσε και όχι μονον εξ αιτίας λανθασμένων προσωπικών επιλογών, αλλά και εξ αιτίας των δυσκολιών της εποχής μας,να συνενώσει την κεντροδεξιά. Αντιθέτως απο τότε που ανέλαβε, η Νέα Δημοκρατία διαλύθηκε στην κυριολεξία, αναζητώντας δεκανίκι στο μεγάλο αντίπαλό της το ΠΑΣΟΚ.

Η συνεργασία μεταξύ των δυο,
κάθε άλλο παρα επούλωσε τραυματικές εμπειρίες, για την παρα φυσιν συνύπαρξη.
Οσο κι αν προσπάθησαν ορισμένοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ,οτι δήθεν ηταν σημεια των καιρών και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, η πανσπερμία των πολιτικών κομμάτων κάθε αλλο παρα πλησιάζει την πραγματικότητα η θεση αυτή. Αντιθέτως η πανσπερμια των πολιτικων δυνάμεων, ειναι φαινόμενα παρακμιακό, αποτέλεσμα ως ένα βαθμό ,της μετριότητας των ηγετών…
Ετσι φθασαμε να παγιωθουν τα χαμηλότερα ποσοστα της Νέας Δημοκρατιας μεταπολιτευτικά και να πλησιάζουν τα δεξια ακροδεξια κι αλλα κόμματα και κομματίδια …ολα μαζί ,το ποσοστο της Νεας Δημοκρατιας.
Φυσικα μήν αμφιβάλει κανεις, οτι εαν υπηρξε αλλη προσέγγιση στην ακροδεξια ,αυτή θα διαλυόταν η το χειρότερο…η καλυτερα θα ηταν μια απλη τάση της …Νέα Δημοκρατίας μετα την ενσωμάτωσή της..
Ετσι σήμερα εχουμε την Χρυση Αυγή στο 9.39%,τους ΑΝΕΛ στο 3,46% το ΛΑΟΣ στο 2,70% Ενώσεις για την Πατρίδα στο 1,04% κι αλλες γραφικες καταστάσεις κοντα στο 2% ολες μαζί.
Εαν βαλουμε και τους ανεξαρτήτως κινούμενους βουλευτες ,που εφυγαν απο την Νέα Δημοκρατια τότε διαμορφώνουμε μια δυναμική που στην κυριολεξία δημιουργει εκρηκτικες καταστασεις στην Νέα Δημοκρατια.
Η επιστροφή του Κ.Καραμανλη ,φαινεται να αποκλείεται, άρα η κεντροδεξια ψάχνει για ηγέτη που θα ηγηθει ενος ποσοστού που κυμαίνεται απο 38 ως 40%.
Δύσκολο, αφου ο Αντωνης Σαμαράς εκεινος που δημιουργησε το πρόβλημα, δεν μπορει και να το λύσει..Αρα απαιτείται να βρεθει ηγέτης ,που να ενσωματωσει, απορροφησει στην Νέα Δημοκρατια ολες τις δυνάμεις της κεντροδεξιας ακομη και τις ακραίες…
Oι κατα καιρούς ομως σωτηρες θα πρέπει να σταθούν στο πλάι να βοηθήσουν και να εκλεγει ενας νεος αρχηγός.Ηγέτες πρόεδροι και φιλοδοξοι θα πρέπει αφου απετυχαν να μην σταθούν εμπόδιο στην νεα προσπάθεια αλλα να συμπαραταχθούν.Στην ασυνενοησια τους και το εγωιστικο του χαρακτήρα τους ποντάρει ο Σαμαράς.Αρα αναζητειται ηγέτης που θα ενσωματώσει ολες τις δυναμεις της κεντροδεξιας.Θα αποτελεσει λυση διοτι θα επανέλθουμε στις δυναμικές αυτοδυναμες κυβερνήσεις, που εχουν μεν τα μειον τα παρελθόντος,αλλα ειναι δυσκολο να τις κουμαντάρουν τα διαπλεκόμενα…Οι μονοκομματικες κυβερνήσεις μπορουν και μονον αυτές, να βγαλουν την χωρα απο την κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα