ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Προκλητικές χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις συλλήψεις πολιτών για τις κινητοποιήσεις στα διόδια, αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια στην Πάχη Μεγάρων...

όπου οκτώ άτομα συνελήφθησαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η κυρία Δούρου κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού της κυβέρνησης κατά των πολιτών που
διαμαρτύρονται, τονίζοντας πως η βία και η καταστολή ενδυναμώνουν το λαϊκό κίνημα

«Η μετατροπή των προσαγωγών του δημάρχου Μεγάρων, ενός αντιδημάρχου, δύο δημοτικών συμβούλων και τεσσάρων ακόμα πολιτών, σε συλλήψεις, συνιστά πρόκληση και εκφοβισμό εκ μέρους της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πώς πρόκειται για πρόκληση για το περί δικαίου αίσθημα και απόπειρα εκφοβισμού των πολιτών «που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής της αύξησης των διοδίων σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

Σύμφωνα με τη βουλευτή, «η «παρακώλυση συγκοινωνιών και η διατάραξη της κοινής ησυχίας, αποτελούν προσχηματική δικαιολογία για την παρεμπόδιση της δίκαιης διαμαρτυρίας των πολιτών».

«Η κυβέρνηση εμμένει στο δίπτυχο της βίας και της καταστολής της κοινωνικής διαμαρτυρίας, υπηρετώντας αλλότρια, εργολαβικά συμφέροντα. Μια στείρα κι επικίνδυνη εμμονή που δεν λαμβάνει υπόψη της ότι η βίαιη καταστολή και ο εκφοβισμός δεν καταστέλλουν το κίνημα των πολιτών. Το ενδυναμώνουν», καταλήγει η κυρία Δούρου.

fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα