Έκδοση RS του Captur σκέφτεται η Renault

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό τμήμα της Renault έχει κάνει focus στη δημιουργία crossover μοντέλων, τα οποία ζητά η αγορά. Είναι η νέα μόδα στην οποία η γαλλική εταιρεία θέλει να εισέλθει κι αυτή δυναμικά.....
Για το παραπάνω λόγο η σκέψη είναι να κατασκευαστεί ένα crossover γρήγορο και δυναμικό, που θα βοηθά
τον οδηγό να κάνει το «παιχνίδι» του, τόσο σε ασφάλτινο, όσο και σε ήπιο χωματόδρομο.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο project manager του Captur, Christophe Pejout, σκοπός είναι να βγει μια RS εκδοχή του, όπως δηλαδή έχει γίνει και με το Clio, η οποία θα τα καταφέρνει ικανοποιητικά στο χώμα και θα είναι εκρηκτική στην άσφαλτο.
Προφανώς όμως, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Pejout, πρώτα πρέπει να αποδείξει την εμπορική του αξία το Captur στην Ευρώπη κι ύστερα θα αρχίσει να σκέφτεται η γαλλική φίρμα τις όποιες παραλλαγές του.
Μην ξεχνούμε άλλωστε, ότι στον τομέα των γρήγορων και ευέλικτων crossover, υπάρχει ένας ισχυρός ανταγωνισμός, το Juke της «αδελφής» εταιρείας Nissan.
Από την άλλη πλευρά, η Renault φαίνεται να σχεδιάζει κι άλλα μοντέλα για το μέλλον. Το τμήμα μάλιστα της Renault Sport, μέσω του τεχνικού διευθυντή της, Francois Champod ανακοίνωσε πως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι απίθανο να δημιουργηθεί στα επόμενα χρόνια.
Βέβαια ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς δεν έχει ωριμάσει η τεχνολογία επαρκώς, αλλά μια υβριδική παραλλαγή θα ήταν καλή λύση.
Αυτό βέβαια, θα συνεξετασθεί με τις παραμέτρους της αγοράς και του ανταγωνισμού. Διότι ακόμη ένα υβριδικό στην παρούσα φάση, ίσως να μην πρόσθετε αξία στις πωλήσεις, αλλά στο απώτερο μέλλον να έκανε τη διαφορά.
Δεν έκρυψε άλλωστε ο Champod, ότι παρακολουθεί το πρωτάθλημα της Formula E για να στοιχειοθετήσει τα δεδομένα του ανταγωνισμού και να επικεντρωθεί η ομάδα της Renault Sport, για το πως μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Πηγή: autotriti.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα