''ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΛΑΟΥ''...(σσ εδω που τά λέμε πάρα πολλά απ αυτά που εκανε η δέν εκανε ο πρόεδρος μας φαίνονται κινέζικα...)

Με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Σότσι,...

στο πλαίσιο των συναντήσεών του με κορυφαίους αξιωματούχους.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με τους δύο ηγέτες να ανταλλάζουν εγκάρδιους χαιρετισμούς.

«Είστε παλαιός φίλος του κινεζικού λαού», σημείωσε ο Σι Τζινπίνγκ, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεταβιβάσει τους θερμούς του χαιρετισμούς στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Από την
πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή, ενώ, μεταξύ άλλων, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «τα περιθώρια ανάπτυξης είναι μεγάλα στις σχέσεις των δύο χωρών μας σε όλους τους τομείς».

Όλος ο διάλογος των δύο ηγετών

Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Χαίρομαι που σας γνωρίζω. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι πολύ εγκάρδιες και φιλικές και ιδιαίτερης σημασίας.

ΧI JINPING: Συμφωνώ απόλυτα. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που σας γνωρίζω και σας συναντώ εδώ, στο Σότσι. Ο κινεζικός λαός σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο υποδέχεται τη γιορτή της άνοιξης του έτους του Αλόγου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την κάρτα που μου στείλατε εσείς και η σύζυγός σας. Με αυτή την ευκαιρία σας εύχομαι χρόνια πολλά, καλή υγεία και κάθε ευτυχία στην οικογένειά σας.

Κύριε Πρόεδρε, είστε ο δημοφιλής πολιτικός της Ελλάδας που κερδίσατε την αγάπη και τον σεβασμό όλου του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα είστε παλαιός φίλος του κινεζικού λαού και πάντοτε παρακολουθείτε στενά και προωθείτε ενεργά τις διμερείς μας σχέσεις, πράγμα που εκτιμούμε ιδιαιτέρως.
Τον περασμένο Μάιο είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά και καταλήξαμε σε πολλές σημαντικές συμφωνίες. Παρακαλώ να του μεταβιβάσετε τους θερμούς μου χαιρετισμούς.

Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω και εγώ να υπογραμμίσω την ιδιαίτερη χαρά μου για τη συνάντηση αυτή. Πρέπει να σας πω ότι εόρτασα το Νέο Έτος στην κατοικία του Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα και μάλιστα ήταν ένα θαυμάσιο δείπνο του κ.Πρέσβη, ο οποίος κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.

Όπως είπατε είναι αλήθεια: είμαι ένας παλαιός, ειλικρινής και συνεπής φίλος της ελληνοκινεζικής φιλίας. Και συνεχώς θέλω να προωθείται αυτή η φιλία, γιατί την θεωρώ ιδιαίτερης σημασίας. Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι μεγάλα στις σχέσεις των δύο χωρών μας σε όλους τους τομείς. Η επένδυση της COSCO στον Πειραιά έχει πολύ καλές προοπτικές. Είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα