Εις άτοπον απαγωγή...



Αν δεν είναι η πιο ολιγόωρη υπόθεση απαγωγής στην Ελλάδα, είναι σίγουρα η μόνη όπου το θύμα καταφέρνει όχι μόνο να πείσει το δράστη να τον απελευθερώσει, αλλά και να πάνε μαζί στο Τμήμα για να παραδοθεί. Το λεγόμενο σύνδρομο της...
Στοκχόλμης σε μια καινούργια εκδοχή, όπου ο δράστης ταυτίζεται με το θύμα και όχι το ανάποδο.
Η απαγωγή του βιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου, που έληξε με αίσιο τέλος πριν συμπληρωθούν καλά καλά 24 ώρες, είχε ωστόσο -σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές-ακόμη μία
πρωτοτυπία. Τη στιγμή που ο επιχειρηματίας έφτασε με τον απαγωγέα του στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας, ο Μανώλης Καραμολέγκος φέρεται να εξέπληξε εις διπλούν τον αστυνομικό φρουρό. Αρχικά λέγοντάς του ότι αυτός είναι το θύμα της απαγωγής και στη συνέχεια με τη φράση: «Ολοι κάνουμε λάθη και αυτός ο κύριος πίσω μου έχει κάνει ένα λάθος και ήρθε να το πει».
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ., όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του Γέρακα. Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. και μοτοσικλέτες, τον απήγαγαν και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Οι δράστες -όπως αναφέρεται- στη συνέχεια ήρθαν τηλεφωνικά σε επικοινωνία με την οικογένεια του απαχθέντος και απαίτησαν την καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.
Η οικογένεια του βιομήχανου δεν περίμενε το τηλεφώνημά τους, ωστόσο, για να αρχίσει να ανησυχεί. Το γεγονός ότι καθυστέρησε να γυρίσει στο σπίτι του, ενώ είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην οικογένειά του λέγοντάς τους να τον περιμένουν να φάνε όλοι μαζί, κινητοποίησε το γιο του, που πήρε το αυτοκίνητό του και βγήκε να τον αναζητήσει.

«Ολοι κάνουμε λάθη και αυτός ο κύριος πίσω μου έχει κάνει ένα λάθος και ήρθε να το πει», είπε ο βιομήχανος Μ. Καραμολέγκος συνοδεύοντας τον... απαγωγέα του στο τμήμα, αφήνοντας άφωνο τον αστυνομικό φρουρό Στην οδό Κλεισθένους
Το γεγονός ότι ο Μανώλης Καραμολέγκος ακολουθούσε συγκεκριμένη διαδρομή για τις μετακινήσεις του, οδήγησε το γιο του στο σημείο όπου προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να βρουν τι συμβαίνει ύστερα από καταγγελία κατοίκων της περιοχής για απαγωγή. Στην οδό Κλεισθένους, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το γιο του επιχειρηματία που τους ρώτησε τι συμβαίνει. Ο νεαρός τούς ανέφερε πως είχε ανησυχήσει για τον πατέρα του, περιγράφοντάς τους όσα είχαν προηγηθεί.
Τότε εκείνοι -σύμφωνα με πληροφορίες- του έδειξαν ένα ζευγάρι γυαλιά που είχαν βρει στο σημείο. Εκείνος τα αναγνώρισε και είπε πως είναι του πατέρα του. Το τηλεφώνημα που ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης επιβεβαίωσε ότι είχε απαχθεί.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας τηλεφώνησε ο ίδιος στον οικονομικό του διαχειριστή και αφού του εξήγησε τι συμβαίνει, ζήτησε να ετοιμάσει το ποσόν των λύτρων. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν και άλλες επικοινωνίες.
Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο ένας εκ των απαγωγέων, ένας Μολδαβός, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος έμεινε μόνος με τον επιχειρηματία σε οίκημα της Κερατέας, πήγε με το θύμα στο Τμήμα και συνελήφθη έχοντας μαζί του ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα ανατολικού τύπου, καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες. Ο δεύτερος συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη το απόγευμα της Τετάρτης και -σύμφωνα με την Αστυνομία- είναι επίσης αλλοδαπός. Περισσότερα στοιχεία για τους δράστες ή τον αριθμό των υπόλοιπων συνεργών τους δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι αργά το βράδυ, καθώς η διαδικασία της προανάκρισης με τις καταθέσεις των απαγωγέων και του θύματος βρισκόταν σε εξέλιξη.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως κάποιος εκ των δραστών είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στην αρτοβιομηχανία του Μανώλη Καραμολέγκου. Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζονται.

enet.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS
Keywords
Τυχαία Θέματα