ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ...

...ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Π.Ο.Υ...
Πρόβλημα που έχει λάβει διαστάσεις «επιδημίας» χαρακτηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση γυναικών.
Σύμφωνα με τα στοχεία έρευνας του ΠΟΥ, περισσότερες ...

από μία στις τρεις γυναίκες (το 35,6%) υφίσταται κακοποίηση στη διάρκεια της ζωής τους.

Τα μεγαλύτερα επίπεδα βίας κατά γυναικών εμφανίζονται στην Αφρική, όπου σχεδόν ο μισός γυναικείος πληθυσμός (45,6%) πέφτει θύμα βίας ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό φτάνει το 27,2%.

Η
βία, μάλιστα, δεν είναι «προνόμιο» των φτωχών χωρών, καθώς, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το ένα τρίτο των γυναικών (32,7%) που ζουν σε χώρες με υψηλά εισοδήματα θα έρθουν αντιμέτωπες με τη βία σε κάποια φάση της ζωής τους.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι:

το 30% των γυναικών πέφτουν θύματα βίας από τους συντρόφους τους το 38% των γυναικών που δολοφονήθηκαν, δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους.το 42% των γυναικών που έπεσαν θύμα σεξουαλικής ή σωματικής βίας από τους συντρόφους τους, έφεραν τραύματα ως αποτέλεσμα αυτής της βίαςΟι γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας από άτομα με τα οποία δεν διατηρούν ερωτική σχέση είναι κατά 2,6 φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν έχουν πέσει θύματα βίας. Σε εκείνες που υφίστανται βία από τους συντρόφους τους, διπλασιάζεται η πιθανότητα να εμφανίσουν παρόμοια προβλήματα.

Ο ΠΟΥ καλεί τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο «να λάβουν υπόψη τους σοβαρά το θέμα» και να υπάρξει καλύτερη εκπαίδευση των ατόμων που εργάζονται στον τομέα της υγείας, ώστε αυτά να μπορούν να αναγνωρίζουν τις γυναίκες που έχουν πέσει ή κινδυνεύουν να πέσουν θύματα βίας και να εξασφαλίσουν ότι θα δώσουν την κατάλληλη λύση.

Την έρευνα πραγματοποίησε ο ΠΟΥ μαζί με το London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) και το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας της Νοτίου Αφρικής (SAMRC).
Keywords
Τυχαία Θέματα