Εμπλοκή με ΠΑΣΟΚ για πλειστηριασμούς



Ανοιχτό και πάλι το σενάριο να περάσει η ρύθμιση εξωκοινοβουλευτικά με ΠΝΠ
Χάσμα με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί η νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς την οποία ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς ο υπουργός προκειμένου να εξασφαλίσει την..."ανοχή" της τρόικας παρεξέκλεινε της κόκκινης γραμμής τόσο στα εισοδηματικά κριτήρια
όσο και στην αξία της υπό προστασίας πρώτης κατοικίας. Με δεδομένα τα σημεία τριβής... | και την πίεση χρόνου για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων καθώς και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τράπεζες το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται να καταθέσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή την Πέμπτη, μαζί με τη διάταξη για τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Το πρώτο crash test για την κυβέρνηση ήταν το Eurogroup, απ όπου ο Γιάννης Στουρνάρας δεν πέρασε αναίμακτα αν και και σημειώθηκε -για πολλοστή φορά- η προοδος που έχει σημείωσει η Ελλάδα. Το επόμενο είναι η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης όπου ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης μετά τις παλινδρομήσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Υπ αυτό το πρίσμα ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε να έχει κλείσει τα μέτωπα που προκάλεσαν ένταση στις διαπραγματεύσεις, ήτοι τον ΦΠΑ στην εστίαση και τους πλειστηριασμούς, δείχνοντας πολιτική βούληση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης άλλου νομοσχεδίου την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, το οποίο και θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν όχημα έγκρισης των δύο τροπολογιών ή αντιθέτως να κατατεθεί σχέδιο αποτελούμενο μόνον από τις δύο διατάξεις για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ. Εφόσον προκριθεί αυτή η εκδοχή,το ν/σ θα συζητηθεί με διαδικασία κατεπείγοντος, προκειμένου η ψήφισή του από την Ολομέλεια να ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο της νομοθέτησης για τους πλειστηριασμούς με Πράξη ΝΟμοθετικού Περιεχομένου, λύση η οποία θα δικίμαζε τόσο την κυβερνητική συνοχή όσο και τις σχέσεις με την προεδρία της Δημοκρατίας.
sofokleousin.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα