Δύσκολη μέρα η Τρίτη για το ΠΑΣΟΚ

Δύσκολη μέρα θα είναι για το ΠΑΣΟΚ η ερχόμενη Τρίτη, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί κοινή σύσκεψη των θεσμικών οργάνων της Ιπποκράτους, στη σκιά των αποφάσεων που θα έχουν ληφθεί (αν έχουν ληφθεί) στο Eurogroup της προηγούμενης ημέρας.

Το μείζον ζήτημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι φυσικά το Eurogroup.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Real News, αν η λύση που θα προκρίνουν Γερμανία και ΔΝΤ είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα και δεν παρέχει οριστική λύση στο πρόβλημα, ο επικεφαλής της Ιπποκράτους εκτιμά πως το αργότερο τον Μάρτιο του 2013 η χώρα θα οδηγηθεί στη λήψη νέου πακέτου μέτρων. Κι αν η Νέα Δημοκρατία θα έχει απλώς απώλειες, από μια οδυνηρή ψηφοφορία, “το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντέξει, θα διαλυθεί”, εκτιμά ο κ. Βενιζέλος.
Όμως πέρα από το Eurogroup υπάρχει και η ανησυχία για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Στην κοινή σύσκεψη των θεσμικών οργάνων της Ιπποκράτους ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να αμφισβητήσει την τακτική των τελευταίων μηνών, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δεχτεί πιεστικές ερωτήσεις από τα στελέχη του κόμματος, τόσο για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, όσο και για τον Αντώνη Σαμαρά.
Το θέμα της αρχηγίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η Real News έχει κριθεί. Ο κ. Βενιζέλος εισπράττει και θα εισπράττει τα πυρά στελεχών εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά ουδείς θα επιχειρήσει να τον ανατρέψει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα