Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να περνά μεγάλες δοκιμασίες»

Συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο γάλλος Πρόεδρος στη χώρα μας τον Φεβρουάριο, τονίζοντας πως έχει «υψηλό συμβολισμό».

«Ο ελληνικός λαός πέρασε και εξακολουθεί να περνά μεγάλες δοκιμασίες. Από το 2010, η ύφεση έχει φθάσει σε πρωτόγνωρο επίπεδο και έχει επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης σε βαθμό πρωτοφανή για τα δεδομένα της Δυτικής
Ευρώπης.

Επιπλέον, το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας έχει πληγωθεί από τις άστοχες δηλώσεις ορισμένων ευρωπαϊκών παραγόντων», σημείωσε ο έλληνας υπουργός τονίζοντας πως «σε αυτό το πλαίσιο, η επίσκεψη του γάλλου Προέδρου συνιστά ισχυρή χειρονομία κατανόησης, αλληλεγγύης, και υποστήριξης απέναντι στον ελληνικό λαό. Επαναβεβαιώνει τους δεσμούς φιλίας των δύο λαών, που συνιστούν ένα από το θεμελιώδη συστατικά στοιχεία της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

Αυτή η επίσκεψη ενθαρρύνει τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα που αγωνίζονται ενάντια στη λυσσαλέα αντίσταση ορισμένων δικτύων συμφερόντων, που αντιπροσωπεύουν τις παθογένειες του παρελθόντος, προτάσσοντας την περιχαράκωση της χώρας και την απομάκρυνσή της από την ευρωπαϊκή διαδικασία.»

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα δεν θα αργήσει να «ξαναγίνει μια χώρα πρότυπο για τη Νότια Ευρώπη, όπως το 1974, όταν είχε πρωτοπορήσει στον εκδημοκρατισμό αυτής της περιοχής της ηπείρου μας», ενώ έκανε λόγο για «παίγνια αριθμών», αναφερόμενος στα στεγνά δημοσιονομικά στοιχεία.

«Πέρα από τα παίγνια των αριθμών, πρέπει να δει κανείς τα θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Η διάσωση της Ελλάδος μπορεί να έλθει μόνο μέσα από τη δραστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα καταστεί ισχυρά ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, θα αναδείξει τα τεράστια πλεονεκτήματά της: φυσικά και ανθρώπινα καθώς και το γεωγραφικό της πλεονέκτημα», τόνισε.

Ερωτηθείς για τη δοκιμασία στην οποία έχει μπει το πολιτικό σύστημα εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως «μεγάλος αριθμός Ελλήνων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, δίνοντας την ψήφο τους σε ακραία κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς. Αυτές οι αντιδράσεις αγανάκτησης δεν έχουν προς το παρόν ξεπεράσει το όριο ασφαλείας» ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά στην «εξάλειψη των αδικιών και των παθογενειών που εκτρέφουν τον εξτρεμισμό».

Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως η χώρα μας στο πλαίσιο της υποστήριξης της Γαλλίας για την επέμβαση στο Μάλι, θα συμμετάσχει στην αποστολή εκπαιδευτικής δύναμης, ο σχηματισμός της οποίας αποφασίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αυτό παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας!
Keywords
Τυχαία Θέματα