ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ 200.000 ΔΗΛΩΣΕΙΣ!



Στο περίμενε είναι ακόμη 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι αν και έχουν υποβάλει την δήλωση τους αυτή δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί. Σε περίπτωση δε που προκύψουν χρεωστικά εκκαθαριστικά θα...

υποχρεωθούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ.
Οι καθυστερήσεις αφορούν τρεις κατηγορίες δηλώσεων. Χειρόγραφες , εκπρόθεσμες και όσες για να προχωρήσει η εκκαθάριση οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά στην Εφορία.
Ειδικότερα όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καθυστερεί η εκκαθάριση για , περίπου
110.000 φορολογούμενους οι οποίοι εκλήθησαν να προσκομίσουν ή να αποστείλουν μέσω ταχυδρομείου στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. δικαιολογητικά (βεβαιώσεις είσπραξης εισοδημάτων, αποδείξεις δαπανών.), προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα
Θα πρέπει να σημειωθεί πως από αυτούς οι 64.678 δεν ανταποκρίθηκαν στις ειδοποιήσεις του υπουργείου Οικονομικών για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για έλεγχο.
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν 60.000 φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα, δηλαδή, μετά τις 2 Σεπτεμβρίου.
Οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, κρατούνται σκόπιμα εκτός διαδικασίας εκκαθάρισης μέχρι να οριστικοποιηθεί εάν τελικά θα κατατεθεί ή όχι στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ότι μετρούν και στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οι αποδείξεις τις οποίες έχουν μαζέψει οι φορολογούμενοι.
Γιατί αν δεν κατατεθεί η ρύθμιση, για όλους τους φορολογούμενους με εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν μετρά για την κάλυψη του 25% του ετήσιου εισοδήματος τους η αξία των αποδείξεων που συνέλεξαν
Κατά συνέπεια κάθε φορολογούμενος θα χρεωθεί με επιπλέον φόρο ίσο με το 10% του 25% του ατομικού ετησίου εισοδήματος του έτους 2012. Θα κληθεί δηλαδή να πληρώσει πρόσθετο φόρο 2,5% επί του εισοδήματος του .
Τέλος η τρίτη κατηγορία αφορά περίπου 30.000 περιπτώσεις φορολογουμένων, των οποίων οι δηλώσεις έχουν υποβληθεί χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις φορολογουμένων που απεβίωσαν και οι δηλώσεις τους υπεβλήθησαν χειρόγραφα από τους κληρονόμους τους, καθώς και για φορολογούμενους που δεν είχαν δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους (π.χ. υπέργηροι).
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα