ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΝΑΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ

Το Μέγαρο Μουσικής …γεμίζουν κι αλλοι όπως ο Χρηστος Παπουτσής.Σε προεκλογικη του ομιλια μεταξύ αλλων τόνισε:
Φίλες και Φίλοι,
“Η 6η Μαΐου, η ημέρα των εκλογών είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Είναι η ώρα της απόφασης και της μεγάλης ευθύνης για όλους μας....
Είναι η ώρα που επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε να μας εκπροσωπούν στη Βουλή
και να κυβερνήσουν, στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Καθώς, η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική. Αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προοπτική του ευρώ.

Οι εκλογές γίνονται σε μια εποχή γεμάτη ανασφάλεια , γεμάτη αμφισβήτηση. Η ζωή όλων μας αλλάζει. Κι αλλάζει με βίαιο τρόπο.

Η Ν.Δ. απέδρασε από την εξουσία. Και το ΠΑΣΟΚ εκλήθη να κυβερνήσει στην πιο κρίσιμη και ταραγμένη περίοδο μετά την μεταπολίτευση.
Με σύνθετα προβλήματα να απαιτούν άμεση λύση, με μεγάλη κοινωνική ένταση στο εσωτερικό της χώρας.
Μια σπίθα αρκούσε για να προκαλέσει την έκρηξη.

Τα δυόμισι χρόνια που πέρασαν ήταν χρόνια επώδυνα, χρόνια δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό.
Με οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πρωτόγνωρες.
Με θυσίες και αλλαγές στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Θυσίες που έγιναν αντικείμενο πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης από όλες τις πλευρές. Ακόμη και σήμερα φτάνουν να ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Να επιστρέψει ξανά στη δραχμή.

Απίστευτη ελαφρότητα και εγκληματική ανευθυνότητα.
Τρομάζω όταν ακούω έλληνες να υποστηρίζουν αυτή την προοπτική. Μια προοπτική που είναι το όνειρο κάθε τυχοδιώκτη και μαυραγορίτη. Όσων επένδυσαν στην προοπτική της Ελλάδας της δραχμής. Και φυσικά δεν έχουν καμία ευαισθησία για τα λαϊκά συμφέροντα , τα δικαιώματα εργαζομένων , τις περιουσίες του λαού και το δημόσιο πλούτο.

Τι σημαίνει Ελλάδα εκτός ευρώ; όσοι έχουν ευρώ θα αγοράζουν έναντι πινακίου φακής το δημόσιο πλούτο και τις περιουσίες των Ελλήνων.

Με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε ένα τιτάνιο αγώνα. Μέσα σε ένα δυσμενές εθνικό και διεθνές περιβάλλον. Θέσαμε τις βάσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.
Δρομολογήσαμε αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος μας εδώ και δεκαετίες. Με σκληρές και διαρκείς διαπραγματεύσεις φτάσαμε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Που έθεσε τις βάσεις για τη ρύθμιση του χρέους και μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα. Κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου.

Όμως, η κρίση είναι ακόμη εδώ. Και χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα, με κυβέρνηση ψύχραιμη , στιβαρή και αποτελεσματική. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και παιχνίδια εξουσίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται Κυβέρνηση που στηρίζεται σε στέρεη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με πρωθυπουργό και υπουργούς αποφασισμένους να αντιμετωπί
Keywords
Τυχαία Θέματα