Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ η Αθήνα

Συνεχίζονται και σημερα , Παρασκευή, οι κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία. Αντίθετα, θα κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους,
από τις πέντε το πρωί , τα ταξί.
Από την Δευτέρα, οπότε και είναι σε εξέλιξη συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, το επιβατικό κοινό στο λεκανοπέδιο της Αττικής υφίσταται μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ οι οδηγοί Ι.Χ. και δικύκλων αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επιστρέφουν στο δρόμο τα ταξί

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν από τις 5 το πρωί σημερα τα ταξί, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων.

«Δώσαμε τον αγώνα με όσες δυνάμεις είχαμε για την προάσπιση του μεταφορικού μας έργου και τον επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Μετά την δημοσίευση του νόμου θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο.

«Ο κλάδος έδωσε τον αγώνα και ανάλογη με την εξέλιξη και την πορεία των αποφάσεων θα είναι και η στάση μας. Ο κλάδος δεν υποτάσσεται και δεν υποστέλλουμε σε καμία περίπτωση τoν αγωνιστικό μας προσανατολισμό πάντα με την καθολική συμμετοχή του κλάδου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τη θέση τους, πάντως, από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, διαχωρίζουν οι οδηγοί, οι οποίοι σε χθεσινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι συμφωνούν με την απελευθέρωση των εναλλακτικών υπηρεσιών ταξί. Δηλώνουν μάλιστα έτοιμοι να προσφέρουν την εργασία τους, ενώ κατηγορούν ευθέως την ηγεσία του κλάδου: «Μαθημένοι στο εύκολο και άκοπο εισόδημα, δεν ανέχονται τον ανταγωνισμό και δεν διστάζουν να δείξουν τα δόντια αναστατώνοντας την κοινωνία, κρύβοντας επιμελώς τις επιδιώξεις τους εμφανιζόμενοι ως υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων».
Πηγή ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα