ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΕΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ 24 ΕΚΑΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2021...
22:15 24/10/2013
- Πηγή: Exofitsio
Απόλυτα επιτεύξιμες είναι οι αφίξεις 24 εκατομμυρίων τουριστών έως το 2021, σύμφωνα με τη μελέτη της McKinsey, «Ελλάδα, 10 Χρόνια Μπροστά», που ...
παρουσιάστηκε στο 12ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, «στόχος του σχεδιασμού αλλά και της εφαρμογής του πλάνου είναι το 2021 ο τουρισμός να ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια ετήσιες αφίξεις, με κατά κεφαλήν δαπάνη περίπου
Ο διαχειριστικός διευθυντής της McKinsey, Γιώργος Τσόπελας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, για να επιτύχει αυτά τα νούμερα, θα πρέπει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, σε υποδομές, ξενοδοχεία, μαρίνες κλπ. Εστιάζοντας στις ξενοδοχειακές κλίνες υπογραμμίστηκε ότι, αν θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, θα πρέπει οι 770.000 κλίνες που τώρα διαθέτει η χώρα να φτάσουν τις 900.000.
Η μελέτη επικεντρώνεται σε έξι κεντρικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να εστιάσει. Πρόκειται για έξι μορφές τουρισμού («Sun and Beach», «Συνεδριακός Τουρισμός», «City Break», «Πολιτιστικός Τουρισμός», «Ναυτικός Τουρισμός» και «Ιατρικό Τουρισμό») που θα πρέπει να αναπτυχθούν με τον τρόπο που υποδεικνύει η έρευνα.
Αναφορικά με το προϊόν «Sun and Beach» έγινε λόγος, μεταξύ άλλων, για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, για τον συνεδριακό τουρισμό επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να προωθηθούν οι υπάρχουσες συνεδριακές υποδομές, για τις ολιγοήμερες διακοπές («City Break»), απαραίτητες είναι οι εκδηλώσεις, πολιτιστικές κλπ, για τον πολιτιστικό τουρισμό χρειάζεται περαιτέρω αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, για τον ναυτικό τουρισμό η Ελλάδα τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει χώρα εκκίνησης της κρουαζιέρας, ενώ, τέλος, σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τουρισμό τονίστηκε ότι θα πρέπει γίνει ξεχωριστό προϊόν.
«Με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο, ελληνικό, στρατηγικό, και εμπεριστατωμένο σχέδιο, έναν οδικό χάρτη υλοποίησης για τον ελληνικό τουρισμό, χωρίς κομματικά χρώματα και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα δεδομένα και τις προοπτικές του, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
mckinsey, ελλαδα, σετε, αεπ, sun, beach, city, mckinsey, αεπ, ξενοδοχεια, χρωματα, ανδρεαδης, αξονες, αφιξεις, γινει, εγινε, ευρω, εμμεσα, εξι, επενδυσεις, ερευνα, ναυτικο, σετε, σχεδιο, τουρισμος, χερι, χαρα, χωρα, ιατρικο, υπουργειο, μελετη
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Τράγκας: "Αφόρητες πιέσεις με ανάγκασαν να κόψω τον Η. Κασιδιάρη! Ντρέπομαι..." [VIDEO]
- Ποιο πασίγνωστο πρόσωπο έχει φεσώσει την μισή Ελλάδα; Οι βίλες, τα σκάφη και η κατάσχεση του μισθού του!
- Καλσόν για άντρες...
- ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Χριστός, ο Γερμανός, ο Γάλλος κι ο Έλληνας σε μια ταβέρνα
- Ποιοι υπαλληλοι φευγουν απο το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης, ικα και οαεδ
- ΠΑΟΚ – Μακάμπι Χάιφα: δείτε τον αγώνα | live streaming
- Προφυλακιστεος ο γιαννης σμπωκος...
- Τα νεκρά ψάρια προμηνύουν σεισμό;
- Πόρισμα του ΣΔΟΕ για την περιουσιακή κατάσταση του Γιάννου Παπαντωνίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Exofitsio

- Τελευταία Νέα Exofitsio
- ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΕΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ 24 ΕΚΑΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2021...
- ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ...
- Πρώτα ο Κολοκοτρώνης, μετά ο Σαμαράς…
- Η κυβέρνηση αλλάζει τα σχέδια ζωής χιλιάδων ασφαλισμένων!
- Συνελήφθη ξανά ο Ραπτόπουλος της Express Service
- Κυβίστηση για τις συντάξεις.. Κόβονται μόνο οι πρόωρες
- ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΑΣΟΚΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ; ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ’»
- Κρυφες συνομιλίες Ασκουνη-Γερμανών.Γιατι έκανε παρέμβαση η Μερκελ!
- 28.000 NEEΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
- ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ... (σσ κι εμεις ζηταμε Αγκελά μου εξηγήσεις για το ιδιο θέμα αλλα ολο μας λεει οτι δέν ηταν αυτος...)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Ανταποκριση περασματων...24/10/2013
- Υποψήφια για το EURO 2024 η Γερμανία
- Rihanna:Τρέλανέ μας κι άλλο! [εικόνες]
- Πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα από τη ΔΗΜΑΡ
- Γαλατάσαράι – Ολυμπιακός 67-78
- Πως το κορνφλάουρ μπορεί να γίνει το τέλειο καθαριστικό
- Η μεγάλη προοδευτική συμμαχία δεν φτιάχνεται με… τσάγια!
- ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Χριστός, ο Γερμανός, ο Γάλλος κι ο Έλληνας σε μια ταβέρνα
- Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ