ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Εν όψει εκλογών είναι απαραίτητη η συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η διεύρυνση των ψηφοφόρων από άλλους πολιτικούς χώρους υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης. Το στοιχείο της αποσυσπείρωσης των οπαδών σχετίζεται κυρίως με την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών γενικώς…
Ωστόσο κύκλοι που επιθυμούν κυβερνήσεις συνασπισμού, που στέκουν περισσότερο αδύναμες μπροστά στα προβλήματα και δέχονται πιο εύκολα πιέσεις, έκαναν τα πάντα το τελευταίο χρονικό διάστημα για να διαμορφώσουν ένα σκηνικό ακυβερνησίας στον τόπο και απογοήτευσης όσον αφορά την δυνατότητα αυτοδυναμίας.

Αυτό
ακριβώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία, πείθοντας ότι αυτή αποτελεί την λύση για την δημιουργία μιας αυτοδύναμης και δυναμικής κυβέρνησης. Αυτό για να επιτευχθεί με την σειρά του, θα πρέπει μέσα στους δυο μήνες που απομένουν, έως τις εκλογές -πριν δηλαδή την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου- η Νέα Δημοκρατία, να συσπειρώσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της. Ταυτόχρονα να διευρύνει την εκλογική της πελατεία με ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι σαφώς ένα πολύ δύσκολο επιχείρημα, όταν πχ σου φεύγουν ψηφοφόροι εξ αιτίας της στάσεως που τηρείς στο θέμα του μοναχού Εφραίμ και ταυτόχρονα επιθυμείς να εισπράξεις ψήφους από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κατά πλειοψηφία εισπράττει ο κος Κουβέλης το κόμμα του οποίου άλλωστε… γι αυτό δημιουργήθηκε.

Επίσης μεγάλη σημασία θα πρέπει να δοθεί όσον αφορά τους φανατικούς υπέρ της ιδεολογικής καθαρότητας της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφέστατο ιδεολογικό στίγμα και ως κόμμα εξουσίας είναι πολυσυλλεκτική. Όσοι ηλίθιοι μέχρι σήμερα, βασιλικότεροι του βασιλέως, δημιούργησαν προβλήματα συγκρούσεων εσωκομματικών θα πρέπει αυτό το δίμηνο να κάνουν ένα μορατόριουμ ανοησίας, ώστε να μην δημιουργηθούν αποσυσπειρωτικές τάσεις να μην απογοητευθούν -περισσότερο- οι Καραμανλικοί και οι κεντρώοι ψηφοφόροι.

Οι προσπάθειες του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να είναι προσπάθειες κυρίως του να πείσει ότι μπορεί, ότι θέλει και μπορεί η Νέα Δημοκρατία και κυρίως να παραμερισθεί η ηττοπάθεια περί μη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι όλοι εκείνοι που επιθυμούν δήθεν κυβερνήσεις όπως αυτή του Λουκά Παπαδήμου θα δώσουν τα ρέστα τους προς την κατεύθυνση της μη αυτοδυναμίας και της απαξίωσης των κομμάτων, λες και οι τραπεζίτες ή οι τεχνοκράτες είναι άγγελοι εξ ουρανού. Αυτό θα πρέπει ειδικότερα να το αντιμετωπίσει με έξυπνο τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς.

Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η αναφορά στο παρελθόν και η παρουσίαση των προβλέψεων που έκαναν εταιρίες μετρήσεων περί πτώσης του δικομματισμού, προβλέψεων που απέτυχαν παταγωδώς και κατέδειξαν την σκοπιμότητα των μετρήσεων της κοινής γνώμης.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε ήδη και οι μόνοι που δεν το έχουν αντιληφθεί είναι ο..Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Keywords
Τυχαία Θέματα