«Αναστολή πληρωμών τώρα, μας ετοιμάζουν Ολοκαύτωμα»

Για ντελίριο τρομοκρατίας και υστερίας από μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε πόλεμο με το λαό της χώρας μιλά από το βήμα της Βουλής πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Τα κυρίαρχα συμφέροντα μας ετοιμάζουν Ολοκαύτωμα» δηλώνει, τονίζοντας πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει τώρα σε αναστολή πληρωμών γιατί τα νέα μέτρα δεν σώζουν από την άτακτη χρεοκοπία, αλλά την φέρνουν πιο κοντά αφού πρώτα θα έχουν εξασφαλιστεί οι πιστωτές. Υπογράμμισε παράλληλα ότι στόχος του μνημονίου είναι η φτωχοποίηση των Ελλήνων και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» αλλά και επιχείρηση χειραγώγησης και τρομοκράτησης του λαού, καταγγέλοντας τη ρίψη χημικών κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος. «Ο λαός έφαγε τόνους χημικά αλλά δεν διαλύεται», τόνισε.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «αργά ή γρήγορα η οργή του λαού θα μετατραπεί σε διεκδίκηση» και ότι «είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί ένας Συνασπισμός εξουσίας που θα ξηλώσει μία προς μία τις παράνομες συμβάσεις που υπογράφονται».

«Το μόνο που σας έμεινε να ποντάρετε είναι ο φόβος του λαού. Αυτή όμως είναι η τελευταία ζαριά. Ποντάρετε στο φόβο του λαού για να γλυτώσετε από την οργή του», σημείωσε και κατήγγειλε ότι «μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει δεν διεκδικεί, δεν διαπραγματεύεται, πολύ περισσότερο όταν δεν έχει τη λαϊκή εντολή και βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση και βρίσκεται σε πραγματικό πόλεμο στο λαό που βρίσκεται στο δρόμο με τις διαδηλώσεις και παρά τα χημικά που πέφτουν βροχή».

Επίθεση κατά του Ευ.Βενιζέλου -«παριστάνει τον λέοντα στον ελληνικό λαό, αλλά την όρνιθα απέναντι στους πιστωτές-, και «πυρά» και Σαμαρά -«οι κόκκινες γραμμές έγιναν λευκές κορδέλες»...
Keywords
Τυχαία Θέματα