«Αν με βγάλουν ένοχο, θα αυτοκτονήσω»!


Σοκάρει ο Τζενάρο Γκατούζο

Ο πρώην άσος της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας κίνησε υποψίες για συμμετοχή του σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στο καμπιονάτο
Η έφοδος της Αστυνομίας στο σπίτι του Τζενάρο Γκατούζο, τη νύχτα της Δευτέρας... (16/12), προκάλεσε σάλο στην Ιταλία, καθώς οι οπαδοί της Μίλαν είχαν στην καρδιά τους τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στα 13 χρόνια (1999-2012) που φόρεσε τη φανέλα της. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε ανάμιξή του στο νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων που ξέσπασε στην
Ιταλία (4 οι πρώτες συλλήψεις που έγιναν), και αφορά κυρίως στην περίοδο 2010-11, και απειλεί με αυτοκτονία, στην περίπτωση που βρεθεί ένοχος: «Δεν θα έχει νόημα η ζωή, αν δε μπορώ να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια»!

Πέραν του Γκατούζο, που έχει γίνει πλέον προπονητής (αλλά απολύθηκε από την Παλέρμο, στα τέλη Σεπτεμβρίου), η Αστυνομία ερεύνησε το σπίτι ενός ακόμα πρώην παίκτη της Μίλαν, του Κρίστιαν Μπρόκι. Επιπλέον, προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που φέρονται ως διαμεσολαβητές των στοιχηματικών συνδικάτων με τους ποδοσφαιριστές των ιταλικών συλλόγων, ενώ ο εισαγγελέας της Κρεμόνα δήλωσε πως η έρευνα στις κατοικίες των δύο ποδοσφαιριστών οφείλεται σε ορισμένες τηλεφωνικές καταγραφές.
Ο Γκατούζο, μιλώντας στο "Sport Mediaset", εκτόξευσε την απειλή: "Είμαι έτοιμος να πάω στην πλατεία της πόλης και να αυτοκτονήσω μπροστά σε όλους, αν βρεθώ ένοχος για ένα τέτοιο έγκλημα! Εξάλλου, η ζωή μου δεν θα έχει κανένα νόημα απ’ αυτό το σημείο και μετά. Δεν θα είχα το κουράγιο να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Το λέω μέσα απ’ την καρδιά μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι ακόμα: στη ζωή μου, δεν έχω κάτσει ποτέ με κάποιον να στήσω ματς. Δεν το έχω σκεφτεί, δεν θα ήξερα καν από πού να ξεκινήσω... Δεν παίζω καν μπάλα με τους φίλους μου, γιατί δεν αντέχω να χάνω. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες δείχνουν ο Μπατζάνι (σ.σ. ένας εκ των συλληφθέντων) μου έστειλε 13 μηνύματα. Άρα θα δείξουν ότι δεν απάντησα σε κανένα απ’ αυτά. Αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει τη μισή Serie A. Ήταν μπουκμέικερ στην Μπολόνια, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για στήσιμο αγώνων. Παλιότερα στοιχημάτιζα, όταν ακόμα ήταν νόμιμο, αλλά μόλις απαγορεύτηκε για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, σταμάτησα κι εγώ. Δεν κατηγορούμαι για στοιχηματισμό, αλλά για στήσιμο αγώνων και δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να το κάνουν αυτό. Πέρασα όλη μου την καριέρα δουλεύοντας σκληρά. Έχω ένα ίδρυμα που μου επιτρέπει να δωρίζω 1,5 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθάω παιδιά, και υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι στήνω παιχνίδια για να βγάζω περισσότερα; Απλώς, δεν βγάζει νόημα"
Keywords
Τυχαία Θέματα