Αύξηση παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχος ...

Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55 στο 80% για τις μικρές επιχειρήσεις (ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες), κατάργηση του μέτρου των απολύσεων και αύξηση της παρακράτησης του φόρου ...

μισθωτών και συνταξιούχων, μέσω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5%, από 1η Ιανουαρίου 2014 προβλέπει ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ο νέος κώδικας φέρνει ανατροπές στην φορολογία κεφαλαίου καθώς οδηγεί σε ελάφρυνση των εισοδημάτων από ακίνητα και επιχειρεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότερο τρόπο την φοροδιαφυγή
των υπεράκτιων εταιρειών (offshore) και των ενδο-ομιλικών συναλλαγών.

Παράλληλα, αυξάνεται η φορολογία των αποζημιώσεων απόλυσης, για όσους λαμβάνουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ, καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% στο εισόδημα από ενοίκια και μειώνεται ο φόρος υπεραξίας από ακίνητα και μετοχές στο 15 από 20%.

Επιπλέον, οι φορολογούμενοι που θα πιάνονται στα τεκμήρια διαβίωσης ή κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες θα φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή με συντελεστή 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ και με 33% για το υπερβάλλον ποσό.

skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα