Αυτοί οι κλάδοι σήμερα προσλαμβάνουν εργαζόμενους

Τουρισμός και υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν τέτοια ζήτηση που πλέον προσλαμβάνουν υπαλλήλους, αποτελώντας σήμερα όαση σε μία κατακερματισμένη αγορά εργασίας. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει απ’ τα επίσημα στοιχεία του υπ. Εργασίας, τα οποία για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό καταγράφουν μέσα σε ένα μήνα περισσότερες προσλήψεις αντί απολύσεων....

Συγκεκριμένα τα στοιχεία καταγράφουν πέντε βασικούς κλάδους της οικονομίας το μήνα Μάρτιο να έχουν ανοίξει θέσεις εργασίας την ώρα που η ανεργία παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα.
Τα “πρωτεία” στη δημιουργία θέσεων εργασίας βρίσκονται οι υπηρεσίες
εστίασης, όπου μέσα σε το Μάρτιο δημιουργήθηκαν συνολικά 6.140 θέσεις εργασίας. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα καταλύματα, όπου υπήρξαν 3.941 ευκαιρίες απασχόλησης. Ακολουθούν το λιανικό εμπόριο (εκτός από μηχανοκίνητα οχήματα και μοτοσικλέτες) με 3.734 θέσεις και το χονδρικό εμπόριο (εκτός από μηχανοκίνητα οχήματα και μοτοσικλέτες) με 3.555 θέσεις. Την “πεντάδα” κλείνει η βιομηχανία τροφίμων με 2.445 προσλήψεις.
Με βάση τα στοιχεία του υπ. Εργασίας, κυρίως αναζητούνται από τις επιχειρήσεις υπάλληλοι γραφείου και γενικά απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών. Ζήτηση υπάρχει και για εργαζόμενους χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση, όπως για παράδειγμα εργάτες (πχ στις κατασκευές, στη μεταποίηση και στις μεταφορές), πλανόδιοι πωλητές και οικιακοί βοηθοί.
Πηγή: www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα