''YΠΑΡΧΕΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΝΕΩΝ, ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ''..(σσ και αιμορραγία ..γερόντων που δεν έπραξαν ό,τι έπρεπε τότε που έπρεπε...)



...ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Με τον νικητή του βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας-Ιατρικής 2008 και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Χάραλντ τσουρ Χάουζεν, ...
συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Τσουρ Χάουζεν, υπενθυμίζοντας του τη συνάντησή που είχαν πριν από λίγο καιρό στα Γιάννενα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για μία «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση», η οποία -όπως είπε- αφορούσε σε μια συνεργασία στον τομέα της έρευνας, «που έχει
πολλή ανάγκη η Ελλάδα».

Ο Γερμανός καθηγητής, ο οποίος αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι γνωρίζει πάρα πολλούς Έλληνες συναδέλφους του, που δουλεύουν στο εξωτερικό και στη Γερμανία και -όπως τόνισε- διαπιστώνει μια τάση που υπάρχει να φεύγουν επιστήμονες και «δυστυχώς να μην επιστρέφουν».

«Αυτή η τάση θα πρέπει να αναστραφεί», τόνισε ο Χάραλντ τσουρ Χάουζεν απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια ο οποίος από την πλευρά του είπε ότι υπάρχει «μια αιμορραγία νέων, ταλαντούχων επιστημόνων που φεύγουν για το εξωτερικό».

«Εγώ που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια τη φυγή των επιστημόνων, βλέπω ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ξαναγυρίζει πάλι στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα