''XIΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ''...(σσ μας αλλαξαν τα φωτα ρε...)



Χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν μπορούν πια να το πληρώσουν, αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, με τίτλο «οι πειρατές του δικτύου».
«Οι απλήρωτοι λογαριασμοί...

ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας μιλάει με τον Θεόδωρο Μαρινέλλη, μέλος μίας πρωτοβουλίας πολιτών
που αναλαμβάνει την επανασύνδεση ρεύματος για τους κοινωνικά αδύναμους.
«Ξέρω ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω όμως ότι είναι κοινωνικά δίκαιο» λέει ο κ. Μαρινέλλης.
«Τα χειρότερο που έχω δει ήταν μία μητέρα που είδε το παιδί της να το στέλνουν πίσω από το σχολείο, γιατί βρωμούσε, όπως έλεγαν» αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι η γυναίκα δεν είχε ζεστό νερό στο σπίτι γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα. Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, o κ. Μαρινέλλης αποκατέστησε παράνομα τη σύνδεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ για τα νοικοκυριά και πάνω από τον μέσο όρο για τη βιομηχανία, ωστόσο τονίζεται ότι με το ρεύμα καλείται κανείς να πληρώσει και τους δημοτικούς φόρους, τα τέλη για την ΕΡΤ και τον ειδικό φόρο ακινήτων, με αποτέλεσμα την αύξηση του ύψους των λογαριασμών.
Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα