TO MAΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ...(σ.σ όπως έκανε με παρεμβάσεις αλλού...ας το κάνει και στα ΜΜΕ. Αλλωστε με δάνεια και διαφημίσεις κρατικές τα βαστάει ζωντανά...)



Η κυβέρνηση επιχειρεί με ειδήσεις από το πεδίο της οικονομίας να επαναφέρει το θετικό πολιτικό κλίμα καθώς ο χρόνος για τις ευρωεκλογές μετρά πια αντίστροφα, ωστόσο η υπόθεση Μπαλτάκου παραμένει ...
στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και προκαλεί “δυσάρεστες” παρενέργειες που αντανακλώνται και στις μετρήσεις που γίνονται.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εξήγγειλε “τον συμψηφισμό οφειλών
ΦΠΑ λέγοντας ότι πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε σημαντικότατη εξομάλυνση της Ελληνικής αγοράς”. Παράλληλα ανακοινώθηκε και η διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους και τα κριτήρια που θα πληρούνται. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας πάλι δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές για δανεισμό την κατάλληλη στιγμή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και επέμεινε ότι η έξοδος δεν γίνεται για πολιτικούς λόγους για να καλυφθεί ο θόρυβος από την υπόθεση Μπαλτάκου.

Παρά τις θετικές ειδήσεις για την οικονομία και την επικείμενη άφιξη στην Αθήνα της κας Μέρκελ η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζει με τον εφιάλτη της υπόθεσης Μπαλτάκου. Είναι ενδεικτικό ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από αίτημα του υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκου Δένδια προανήγγειλε την ποινική δίωξη με αυτόφωρη διαδικασία οιουδήποτε αναπαράγει παράνομο οπτικοακουστικό υλικό ακόμη και αν είναι βουλευτής. Είναι μία καθαρή προσπάθεια να απαγορευτεί προληπτικά η δημοσιοποίηση συνομιλιών με δημόσιους λειτουργούς που διατείνεται ότι έχει στην κατοχή της η Χρυσή Αυγή. Η κυβέρνηση φοβάται έναν δεύτερο γύρο αποκαλύψεων και καταφεύγει στην λογοκρισία και μάλιστα με προληπτική μορφή.

Η υπόθεση Μπαλτάκου όμως προκαλεί παρενέργειες και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ζητούν να ξεριζωθούν οι ακροδεξιοί θύλακοι στην κυβέρνηση. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ όμως αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό της ΝΔ με τους φιλελεύθερους και καραμανλικούς βουλευτές να στρέφουν παρασκηνιακά προς το παρόν τα πυρά τους ενάντια στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Αποτέλεσμα των πιέσεων ήταν χθες να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ευρωβουλή ο προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού κ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Εικάζεται ότι πριν την ανακοίνωση είχε προηγηθεί επικοινωνία του με το Μέγαρο Μαξίμου με δεδομένο μάλιστα ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Κρανιδιώτης συνέχιζε κανονικά την προτοιμασία του.

Μετά τη δήλωση την περασμένη Παρασκευή του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος με τον γνωστό στρογγυλό τρόπο του αναφέρθηκε στις καραμανλικές παρακαταθήκες του κόμματος και μίλησε για την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα -λες και κινδυνεύει- χθες και η κυρία Μπακογιάννη αποδοκίμασε οποιαδήποτε σχέση με την ακροδεξιά και υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί ο δημοκρατικός και ευρωπαϊκός χαρακτήρας της παράταξης. Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι δεν θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο κ. Βενιζέλος το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και αν σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται ο κ. Κρανιδιώτης επιφυλάχθηκε όμως να τοποθετηθεί για το αν αυτό θα υπηρετεί τον δημοκρατικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα του κόμματος όταν θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Πάντως η κυβέρνηση δεν θα ξεφύγει εύκολα από την υπόθεση Μπαλτάκου καθώς εκκρεμεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να πάρει θέση για τον στενό του συνεργάτη, να τον αποδοκιμάσει ευθαρσώς ή να τον καλύψει έστω και δια της σιωπής. Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που προκαλεί η υπόθεση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι η απροθυμία των βουλευτών να βγουν στα Μέσα Ενημέρωσης με εξαίρεση τους κ.κ. Βορίδη και ΓΕωργιάδη που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ και του κ. Κώστα Μαρκόπουλου που προέρχεται από την ΠΟΛ. ΑΝ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα