Oι 30άρηδες που θέλει ο Βενιζέλος...(σ.σ ποιός θα παίξει το κεφάλι του μαζί του;)



Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης «θα είναι τριαντάχρονος» είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για το πρόσωπο που εννοεί.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούνται ήδη δύο ...
ονόματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που διαθέτει όλη την πολιτική εμπειρία ώστε
να ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα, αλλά και να αποτελέσει έναν εν δυνάμει αρχηγό του χώρου.

«Μείον» ότι είναι δύσκολο οι «58» να αποδεχθούν ως επικεφαλής ένα κεντρικό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Συζητείται, επίσης, και το όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη, νέου επιστήμονα που μπορεί να είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί, όμως, να θεωρηθεί «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Ενδιαφέρον, ωστόσο, προκαλεί και ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλά σήμερα μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό σε εκδήλωση των «58» στην Κηφισιά, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και όχι με την πολιτική του ιδιότητα ως μέλους της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Τον Ανδρέα Παπαδόπουλο έχουν προτείνει ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ή συνολικότερα της «Κίνησης» ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Πέτρος Τατσόπουλος, που επίσης είναι σήμερα ομιλητής στην εκδήλωση των «58» στην Κηφισιά.

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν έχει πυροδοτήσει ο ίδιος τη σχετική συζήτηση, αν και όπως έγραψε η Realnews την Κυριακή ο Α. Παπαδόπουλος έχει δεχθεί πρόταση για συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο από τον Γ. Βούλγαρη, χωρίς όμως να γίνει συζήτηση για τη θέση του επικεφαλής.

Διχάζει

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου διχάζει, πάντως, το ΠΑΣΟΚ καθώς θα σηματοδοτεί ουσιαστικά την στρατηγική κατεύθυνση του νέου σχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πως ο διάδοχός του θα είναι «τριαντάχρονος».

Η δήλωση εκείνη αν και αρχικά είχε αντιμετωπιστεί ως…ανέκδοτο («ναι, αλλά δεν είπε πότε θα… γεννηθεί ο τριαντάρης», ήταν το χαρακτηριστικότερο εξ αυτών, που υπονοούσε ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα εγκατέλειπε την ηγεσία) φαίνεται πως βρίσκεται ως στρατηγική κίνηση στο μυαλό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα πρέπει να συσπειρώνει και το λεγόμενο «Βαθύ ΠΑΣΟΚ», κυρίως τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, που πρωτίστως βρίσκονται στις μεγάλες ηλικίες και την επαρχία.

Πολιτική σταθερότητα και… διαδοχή!

Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, με αφορμή τους «58», στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα στα στελέχη εκείνα που αναμένουν ήττα του κόμματος στις ευρωεκλογές, ώστε να θέσουν θέμα ηγεσίας.

«Μην αυταπατάστε. Αν υποστούμε ήττα στις ευρωεκλογές και πληγεί η κυβερνητική σταθερότητα, η περιδίνηση θα είναι φοβερή. Θα έχει μετά σημασία αν αρχηγός θα είναι ή όχι ο Βενιζέλος;» φέρεται να είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας το θέμα της πολιτικής σταθερότητας ως το δίλημμα για τις ευρωεκλογές.

Η αντιπροσωπεία

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όρισε και την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην οργανωτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Αντιπροσωπεία που είναι κυρίως θεσμική (ο Γραμματέας του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης, ο Γραμματέας της Νεολαίας Π. Χρηστίδης, ο Γραμματέας της ΚΟ Π. Ρήγας, η Τ. Αντωνίου από το Πολιτικό Συμβούλιο), αλλά και με εμφανείς πολιτικές σκοπιμότητες, αφού έγινε πρόταση και στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θ. Μωραΐτη, εκ των πρωταγωνιστών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

«Φλερτ» και με Λοβέρδο;

Οι δυσκολίες στη συνεργασία του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Φώτη Κουβέλη, οδηγούν σε επανεργοποίηση του «φλερτ» της Χαρ. Τρικούπη με τον επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα».

Γι’ αυτό, ο Ευ. Βενιζέλος είπε πως μένει μια θέση κενή στην οργανωτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης (που θα οργανώσει και τη Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές και το ευρωψηφοδέλτιο) για τον Α. Λοβέρδο...
real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα