IKANOΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ

Απολύτως ικανοποιημένο είναι το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στις Βρυξέλλες, κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και κυρίως για το κλίμα που υπήρξε στη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εκτενή συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κατά
την οποία φάνηκε να αμβλύνεται το αρνητικό κλίμα του προηγούμενου διαστήματος.

Το πιο σημαντικό για τον κ. Σαμαρά, στην πορεία του προς τις εκλογές, είναι ότι έχουν ανοίξει ουσιαστικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους ξένους ηγέτες, αλλά και με τα στελέχη των Βρυξελλών, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι το κυριότερο είναι πως έχουν αρχίσει να γίνονται αποδεκτές προτάσεις του για έξοδο από την κρίση.

Μάλιστα, κορυφαία στελέχη τονίζουν ότι αυτή η αλλαγή κλίματος σε συνδυασμό με το γενικότερο πλαίσιο στην ΕΕ (πχ ο Ισπανός κεντροδεξιός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζητάει χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ζητάει με ένταση ανάπτυξη, κτλ.), ανοίγουν το δρόμο την επομένη των εκλογών για να υπάρξει επαναπροσδιορισμός της πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, με στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κρίσης.

Ο κ. Σαμαράς εμφανώς ανακουφισμένος από την παρουσία του, είδε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που βίωνε, τις προηγούμενες φορές στις συνάξεις της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Δεν ήταν πλέον το «κόκκινο πανί» και ο ανεύθυνος πολιτικός που δεν συναινεί και δεν επιθυμεί τη σωτηρία της χώρας του. Πλέον, όπως προκύπτει από τις ομιλίες και τις δηλώσεις που έγιναν ότι είναι ο εν αναμονή πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε στη σύνοδο ήταν και η ευχή που έδωσε -παρουσία των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στο ΕΛΚ εκ των οποίων η πλειονότητα είναι αρχηγοί κυβερνήσεων και συμμετέχουν στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ - ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μάρτενς κλείσιμο των εργασιών: «Καλή επιτυχία στον Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του Απριλίου».

Το χειροκρότημα ήταν έντονο και ουδείς από τους παριστάμενους, όπως προκύπτει από τις έως σήμερα πληροφορίες, δεν έθεσε θέμα παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και μετάθεσης του χρόνου των εκλογών.
Keywords
Τυχαία Θέματα