H Πειραιώς μεγαλομέτοχος στην ΜIG



ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της Τρ. Πειραιώς με την MIG.
Βάσει της συμφωνίας, για την οποία αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να καλύψει...μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της τάξης των 250 εκατ. ευρώ το οποίο θα εκδώσει η MIG, μετατρέποντας
σε ύστερη φάση μέρος εξ αυτού σε μετοχές.

Μέρος του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου αναμένεται να διατεθεί σε τρίτους επενδυτές, ενώ κατά τη μετατροπή του σε μετοχές -μέσω της αύξησης κεφαλαίου που θα προκύψει- η Πειραιώς αναμένεται να καταστεί μεγαλύτερη μέτοχος στην MIG.

Σύμφωνα με τις ίδιες εξαιρετικά ενημερωμένες πηγές το ποσοστό της Πειραιώς στην MIG εκτιμάται ότι μπορεί να διαμορφωθεί στο 16%.

Οι συνέπειες για αριθμό επιχειρηματικών ομίλων που είτε βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της MIG είτε δραστηριοποιούνται σε παρεμφερείς κλάδους, είτε τέλος έχουν δανειοδοτηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι μπορεί να είναι θετικές, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι. Επίσης, το deal αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην ευρύτερη αναδιάρθρωση επιχειρηματικών κλάδων, καθώς με την είσοδο της Τρ. Πειραιώς οι διαδικασίες συνεργασιών και συγχωνεύσεων θα επιταχυνθούν.

Εξ αυτών (των κλάδων) αναφέρεται χαρακτηριστικά η ακτοπλοΐα όπου η MIG ελέγχει την Attica Group (Superfast και Blue Star Ferries), ενώ η Πειραιώς ελέγχει σημαντικά ποσοστά μεταξύ άλλων στην Hellenic SeaWays και στη ΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα είναι και εκ των πιστωτριών της ΑΝΕΚ.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα