Citigroup: Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2014


Πιστή στην πρόβλεψή της πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ παραμένει η Citigroup, στην τελευταία έκθεσή της. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του, το βασικό του σενάριο προβλέπει πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ το 2014.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Citigroup τοποθετούν στο 6,5% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος 2013 και στο 11,5% το 2014, αφού η χώρα, κατά τη Citigroup πάντα, θα έχει αποχωρήσει από το ευρώ. Για το 2015 η ύφεση υπολογίζεται στο 3,6%. Κατά τον οίκο η χώρα μας θα κατορθώσει τελικά να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016, με την ανάπτυξη να τοποθετείται στο 1,6%.
«Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα εντός του 2012 προχώρησε τόσο στην αναδιάρθρωση του χρέους της (PSI+), όσο και λίγους μήνες σε νέο πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων της, το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να παραμένει μη βιώσιμο», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του.
Και σημειώνει στη συνέχεια: Κατά το τρέχον έτος το ελληνικό χρέος θα διατηρηθεί πάνω από το 180% του ΑΕΠ, παρά τις προσπάθειες που μέχρι στιγμής έχουν γίνει στην κατεύθυνση ελάφρυνσής του.TROKTIKO
Keywords
Τυχαία Θέματα