Bad banks in the Banks συμφώνησαν τρόικα-Πορβόπουλος


Τη σύσταση bad bank in the bank αποφάσισαν οι επικεφαλής της τρόικας και ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας σε συνάντηση που είχαν για τη διαχείρηση των κόκκιων δανείων. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν οι τράπεζες θα δημιουργήσουν διευθύνσεις μη-εξυπηρετούμενων δανείων εκ των ενόντων, καθυστερώντας τη δημιουργία bad banks,
οι οποίε είχαν προαναγγελθεί.

Επί τάπητος τέθηκε και η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και τα capital action plans που υλοπιούνται σε αυτή τη φάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν το 30% των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων, εικόνα η οποία δεν φαίνεται να βελτιώνεται ούτε στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΤτΕ, η συνάντηση του Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας την Παρασκευή έγινε σε καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν ικανοποίηση για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό το Ταμείο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

Η Black Rock θα παραδώσει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών περί τα τέλη του μήνα, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Για τις συνεταιριστικές τράπεζες, οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Τρόικα πρόθυμη να δώσει μία ακόμη παράταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου που έχουν δρομολογήσει.sofokleousin.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα